Cum să pregătești coletul pentru expedierea internațională – Sfaturi esențiale pentru protejarea pachetelor

Publicat: Expresul
imagine reprezentativă articole (14)

Te pregătești să trimiți un colet în străinătate, dar nu știi care sunt pașii pentru a expedia pachetul?

Firmele de transport internațional pentru colete sunt numeroase, iar serviciile pentru care poți opta sunt diverse. Însă, dacă vrei ca pachetul să ajungă în siguranță la cei dragi, trebuie să urmezi o serie de etape importante. De la diversele materiale alese pentru protecția obiectelor fragile, la datele înscrise pe etichetă, fiecare aspect contează.

Firma de curierat trebuie să știe cu exactitate locația în care coletul tău trebuie livrat. De aceea, trebuie să atașezi toate informațiile necesare înainte de a expedia pachetul. În plus, în cazul în care curierii întâmpină probleme cu livrarea, vei putea fi contactat imediat pentru a remedia corespunzător situația. De asemenea, datele de pe colet te pot ajuta pe tine să modifici destinația sau ziua livrării prin intermediul echipei de suport. Așadar, în situația în care destinatarul nu poate prelua pachetul într-o anumită perioadă, nu trebuie să-ți faci niciun fel de griji.

Care sunt pașii pentru a expedia corespunzător un colet?

image
image

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/close-up-male-sealing-cardboard-box-with-adhesive-tape_3957147.htm#query=package%20shipping&position=47&from_view=search&track=ais 

Cele mai citite articole

Există o serie de etape pe care trebuie să le respecți înainte de a trimite un pachet în străinătate. Printre cei mai importanți pași se regăsesc:

  • Alege un ambalaj potrivit – Poți împacheta conținutul coletului în diverse tipuri de ambalaje. Însă, e important să alegi unul adecvat produselor pe care urmează să le expediezi. De exemplu, pentru acte sau documente, poți opta pentru un simplu plic de hârtie. Pentru diverse obiecte, este recomandat să utilizezi o cutie din carton care să asigure protecția lor.
  • Notează corect și complet datele de pe etichetă – Orice colet trebuie să aibă atașată o etichetă care să includă o serie de informații necesare firmei de curierat. Deși ele pot să difere de la o companie la alta, există câteva date standard pe care va trebui să le completezi. Printre ele se numără numele tău și al destinatarului, dar și numerele de contact ale ambelor părți. De asemenea, nu uita să incluzi și adresa completă de livrare 
  • Stabilește data și locul de predare a coletului – Firmele de transport colete Anglia, Germania sau alte state au diverse puncte de preluare a coletelor tale. Contactează echipa de suport a companiei cu care urmează să colaborezi și alege un punct de predare convenabil. Astfel, nu vei fi nevoit să te deplasezi pe distanțe lungi pentru a expedia documentele sau produsele către cei dragi.

Ce trebuie să știi despre expedierea coletelor?

Poți opta pentru mai multe modalități prin care coletul tău să ajungă în siguranță la destinație. Metodele care îți sunt la îndemână și pot fi realizate rapid sunt:

  • Protecție suplimentară – În cazul în care expediezi un pachet cu obiecte fragile, protecția suplimentară la împachetare este recomandată. Bulele cu aer, granulele de polistiren sau foile de hârtie sunt printre cele mai potrivite alegeri.
  • Transport în timp util – Indiferent că folosești servicii de transport colete Germania sau Anglia, trebuie să verifici intervalul de livrare al firmei colaboratoare. Astfel, ai certitudinea că pachetul tău va fi livrat destinatarului în timp util.
  • Costul livrării – În funcție de compania prin intermediul căreia va fi livrat coletul, costurile pot varia. Așadar, asigură-te că verifici toate ofertele disponibile pe piață și alege-o pe cea mai avantajoasă pentru nevoile tale.
  • Limita de greutate – Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în considerare înainte de a trimite un pachet în străinătate este limita de greutate. Fii sigur că respecți standardele impuse de firma de curierat pentru a evita orice probleme.

Datorită serviciilor diverse disponibile pe piață, expedierea unui pachet este mai ușoară ca oricând. Însă, asigură-te că alegi oferta corespunzătoare propriilor nevoi.

Fii responsabil, livrarea unui colet începe cu tine!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare