Convinge copilul sa accepte vizitele la stomatolog prin cateva trucuri simple

Publicat: Expresul

Stim ca in mintea copiilor, orice medic este asociat cu injectii, medicamente si durere. Dar pana sa ajunga sa constientizeze cat de importante sunt vizitele regulate la medicul stomatolog, copilul tau trebuie sustinut moral cu pasi mici si multa rabdare. Iata cateva sfaturi pe care sa le pui in practica pentru a-ti ajuta micutul sa depaseasca frica de doctor.

  • Comunica-i copilului programarile la dentist

Spune-i din timp ca veti merge la dentist pentru a-i oferi timp sa puna intrebari, sa-si exprime fricile si sa isi cunoasca emotiile. Vizitele imprevizibile la doctor pot dezvolta temeri mari si chiar reticenta in fata doctorului.

  • Vizitele la dentist sa fie timpurii si constante

Ideal ar fi sa il programezi la primul consult stomatologic la 6 luni sau cel tarziu la 1 an. Cu cat incep mai devreme, vizitele la medic ajung o rutina fara opuneri si munca de convingere. Descopera cum decurge prima consultatie pentru copilul tau la cabinet stomatologic Dental Elite. 

  • Discutati despre avantajele unei danturi sanatoase

Adesea, temerile provin din lipsa informarii. Comunicarea cu juniorul reduce anxietatea si il ajuta sa scape de asocierea eronata a medicilor cu senzatia de durere. Explica-i cat de esentiala este igiena orala pentru a putea manca tot cei ii place si pentru a a avea dinti frumosi si sanatosi toata viata. Raspunde-i la intrebari dar fara sa ii oferi prea multe amanunte despre consultul stomatologic. Prea multe detalii provoaca micutul sa adreseze si mai multe intrebari, ale caror raspunsuri ar putea sa il sperie inutil. Nu ii face promisiuni prea mari, evita sa ii spui ca nu o sa il doara deloc sau ca asta va fi ultima vizita la medic. Este indicat in schimb, ca dupa fiecare consult sa il lauzi pentru cat de cuminte si curajos s-a dovedit. 

  • Faceti planuri dupa consult

Cele mai citite articole

Evita de asemenea recompensele, dar surprinde-l din cand in cand cu o mica jucarie, revista preferata sau autocolante cu personajul preferat din desene animate. Incearca sa ii distragi atentia de la emotiile negative si faceti impreuna planuri pentru momentul in care vizita la doctor se incheie. Fie ca mergeti in parc, la spatiul de joaca din mall, copilul va fi nerabdator sa ajunga la medic pentru a se bucura apoi de relaxare.

  • Lasa-l  singur cu medicul

Nu sta langa el in timpul interventiei, pentru astfel va simti ca urmeaza ceva rau si nu faci decat sa ii amplifici anxietatea.

  • Foloseste joaca si povestile inainte de vizite

 Daca prima vizita la stomatolog se face dupa varsta de 1 an, atunci apeleaza la joaca de-a dentistul pentru a-ti familiariza copilul cu tot ce presupune consultul. Prefa-te ca esti tu domnul doctor si numara-i dintisorii cu ajutorul unei oglinzi si o periuta de dinti. Citeste-i carti despre prima vizita la medic, astfel incat sa cunoasca din timp ce va urma. 

  • Alege cu atentie medicul dentist

Nu orice medic are rabdarea si experienta necesare pentru a gestiona o consultatie cu copiii. Cauta un doctor cu care copilul tau sa depaseasca emotiile primei vizite. Medicii Dental Elite stiu exact ce metode sa aplice pentru a alunga frica celor mici, astfel incat consultul sa devina placut si sa decurga conform asteptarilor.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare