Capitala Canadei – istoric, obiective turistice și idei pentru concediu

Publicat: Expresul
jacob meissner 1tywjpwkr3c unsplash

Ottawa, capitala Canadei, este un oraș vibrant și istoric situat în partea de est a țării. Cunoscut pentru peisajele sale impresionante, Ottawa este situat pe malurile râului Ottawa și este adesea asociat cu simbolurile naționale ale Canadei. Orașul este renumit pentru clădirile sale guvernamentale maiestuoase, inclusiv Parlamentul, care se află în centrul atenției pe Dealul Parlamentului. Cu o bogată moștenire culturală și istorică, Ottawa oferă o serie de muzee, galerii de artă și festivaluri care reflectă diversitatea și identitatea națională a Canadei. 

Capitala Canadei – istoric

Istoria capitalei Canadei, Ottawa, este fascinantă și plină de evenimente semnificative care au contribuit la formarea sa. Înainte de a deveni capitala Canadei, Ottawa era o așezare mică cunoscută sub numele de Bytown, numită după locotenentul colonel John By, care a condus construcția Canalului Rideau în secolul al XIX-lea. În 1857, Regina Victoria a ales Ottawa drept capitala provinciei Unite ale Canadei, deoarece era situată strategic între cele două provincii vorbitoare de limba engleză și franceză, Ontario și Quebec. Acest lucru a avut scopul de a evita tensiunile dintre cele două comunități lingvistice și de a promova unitatea națională.

În 1859, Queen Victoria a anunțat oficial Ottawa drept capitala provinciei Unite ale Canadei, și de atunci, orașul a crescut și s-a dezvoltat rapid. Construcția clădirilor guvernamentale maiestuoase de pe Dealul Parlamentului a început în 1859 și a continuat până în 1927, când Centrul Național de Artă a fost finalizat. De-a lungul decadelor, Ottawa a fost martorul unor evenimente semnificative din istoria Canadei, inclusiv adoptarea Legii Actului Unirii din 1840, care a dus la formarea Canadei ca stat independent în 1867, și reconfirmarea statutului său ca capitală a Canadei în 1867 prin Actul Conferinței din Quebec.

Ottawa și-a câștigat locul de capitală a Canadei prin decizii strategice și istorice, devenind un simbol al unității și diversității naționale. Astăzi, este un oraș plin de cultură, istorie și viață urbană vibrante, atrăgând vizitatori din întreaga lume pentru a explora bogata sa moștenire și frumusețea sa naturală.

Ce poți vizita în capitala Canadei

Ce poți vizita în capitala Canadei

Sursa foto

 • Dealul Parlamentului (Parliament Hill): Acesta este epicentrul politic al Canadei și găzduiește clădirile maiestuoase ale Parlamentului. Puteți participa la tururi ghidate și puteți asista la schimbul ceremonial de gardă.
 • Muzeul de Istorie Canadiană (Canadian Museum of History): Acest muzeu este situat în Gatineau, la doar peste râu din Ottawa, și oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii canadiene.
 • Muzeul de Artă din Ottawa (National Gallery of Canada): Aici puteți admira o colecție impresionantă de artă canadiană și internațională, inclusiv celebra sculptură „Marele Clopot de Stridie” de la intrare.
 • Muzeul Aviației și Spațiului Canada (Canada Aviation and Space Museum): Acest muzeu oferă oportunitatea de a explora istoria aviației și a explorării spațiale din Canada, inclusiv vederea unei serii de aeronave și rachete.
 • Grădina Botanică Națională (National Botanical Garden): Acesta este un loc minunat pentru a petrece timp în natură și pentru a admira diversele plante și grădini tematice.
 • Muzeul Civilizației (Canadian Museum of Civilization): Acest muzeu se concentrează pe cultura și istoria popoarelor indigene din Canada, oferind o perspectivă unică asupra patrimoniului cultural.
 • Canalul Rideau (Rideau Canal): Acest canal istoric este renumit pentru patinoarul său de iarnă, dar puteți explora și zonele înconjurătoare cu bărci sau biciclete pe tot parcursul anului.
 • Muzeul de Știință și Tehnologie Canada (Canada Science and Technology Museum): Acest muzeu vă va oferi o incursiune în lumea științei, tehnologiei și inovației din Canada.
 • Ponte Alexandra (Alexandra Bridge): Această pod este un loc minunat pentru o plimbare și vă oferă o priveliște superbă asupra râului Ottawa și a orașului Gatineau.
 • Festivalurile și evenimentele locale: Ottawa găzduiește numeroase evenimente și festivaluri pe tot parcursul anului, inclusiv Festivalul Lalelelor, Festivalul de Jazz de la Ottawa, Canada Day și multe altele.

Idei de activități în capitala Canadei

 • Vizitarea clădirilor Parlamentului: Luați un tur ghidat al clădirilor Parlamentului și aflați mai multe despre sistemul politic canadian și istoria lor fascinantă. De asemenea, puteți asista la schimbul ceremonial de gardă.
 • Plimbare cu bicicleta pe Canalul Rideau: În timpul sezonului cald, puteți închiria biciclete și explora frumusețea Canalului Rideau și a zonelor înconjurătoare.
 • Patinoare pe Canalul Rideau: În timpul iernii, Canalul Rideau se transformă în cel mai lung patinoar natural din lume. Încercați să patinați pe gheață și să savurați băuturi calde de la cabanele de pe margine.
 • Vizitarea muzeelor: Descoperiți istoria, arta și știința la muzeele din Ottawa, cum ar fi Muzeul de Istorie Canadiană, Muzeul de Artă din Ottawa și Muzeul de Știință și Tehnologie Canada.
 • Explorarea cartierelor istorice: Plimbați-vă prin cartierele istorice precum ByWard Market și Old Ottawa South pentru a descoperi magazine de antichități, galerii de artă și restaurante locale.
 • Admirați arhitectura istorică: Ottawa este plină de clădiri istorice impresionante, precum și de clădiri guvernamentale. Faceți o plimbare prin oraș pentru a admira arhitectura lor.
 • Excursii la Călăria Gatineau: Închiriați o canoe sau un kayak și explorați râul Ottawa sau Călăria Gatineau pentru o experiență de agrement în natură.
 • Participați la un festival local: Verificați calendarul evenimentelor pentru a vedea dacă aveți norocul să vizitați Ottawa în timpul unui festival sau eveniment special, cum ar fi Festivalul Lalelelor sau Canada Day.
 • Drumeții și excursii în natură: Există numeroase parcuri și zone naturale în apropiere de Ottawa, cum ar fi Parcul Gatineau, unde puteți face drumeții, ciclism sau observare a faunei sălbatice.
 • Degustarea bucătăriei locale: Bucurați-vă de mâncărurile tradiționale canadiene și internaționale în restaurantele și cafenelele din Ottawa. Nu uitați să încercați poutine-ul, o mâncare tipică canadiană.

Ce preparate să încerci în capitala Canadei?

 • Poutine: Acest preparat canadian clasic constă din cartofi prăjiți acoperiți cu brânză topită și sos de carne (sos de vită). Poutine-ul este disponibil în multe restaurante și stații de alimentare din Ottawa și este o experiență culinară must-have.
 • Tourtière: Este o plăcintă tradițională canadiană, cu un amestec delicios de carne de porc și alte ingrediente, toate ambalate într-o crustă de plăcintă fragedă. Aceasta este o opțiune minunată pentru iubitorii de mâncare tradițională.
 • Maple Syrup (Sirop de arțar): Canada este renumită pentru producția de sirop de arțar de înaltă calitate. Încercați-l pe clătite, wafe sau în combinație cu bacon sau omlete pentru un gust dulce și delicios.
 • Beavertails: Aceste sunt o felie de aluat prăjită, rotundă și plată, care seamănă cu o coadă de castor (de unde și numele). Acestea pot fi acoperite cu diverse toppinguri, precum zahăr și scorțișoară, ciocolată sau glazură de arțar.
 • Smoked Meat Sandwich: Inspirat de bucătăria din Montreal, acest sandwich conține carne de vită afumată subțire tăiată, așezată într-o chiflă cu muștar și castraveți murați. Este o opțiune savuroasă pentru cei care iubesc sandwich-urile.
 • Bison Burger: Bisonul este o carne sănătoasă și delicioasă specifică Americii de Nord. Încercați un burger cu carne de bison la un restaurant local pentru o experiență culinară unică.
 • Fructe de mare: Datorită proximității față de râul Ottawa și de râul Saint Lawrence, veți găsi o varietate de preparate cu fructe de mare proaspete, cum ar fi homar, crab, midii și somon.
 • Căpșuni de pădure (Wild Blueberries): Dacă vizitați Ottawa în timpul verii, nu ratați ocazia de a gusta căpșunile de pădure proaspete și sălbatice, care sunt un adevărat deliciu.

De ce să vizitezi capitala Canadei?

De ce să vizitezi capitala Canadei?

Cele mai citite articole

Sursa foto

 • Cultură și istorie bogată: Ottawa este plină de istorie și cultură canadiană. Orașul găzduiește clădiri guvernamentale maiestuoase, precum și muzee și galerii de artă de renume mondial. Vizitați Muzeul de Istorie Canadiană sau Muzeul de Artă din Ottawa pentru a învăța mai multe despre moștenirea și creativitatea canadienilor.
 • Dealul Parlamentului: Dealul Parlamentului din Ottawa este un simbol al democrației canadiene. Puteți face o plimbare prin acest loc iconic, admira arhitectura sa impresionantă și asista la schimbul ceremonial de gardă.
 • Natură și frumusețe pitorească: Ottawa este situată pe malurile râului Ottawa și este înconjurată de peisaje naturale magnifice. Puteți explora parcuri și grădini botanice, face drumeții sau plimbări cu bicicleta pe malurile râului sau patina pe gheață pe Canalul Rideau în timpul sezonului de iarnă.
 • Festivaluri și evenimente speciale: Ottawa găzduiește numeroase festivaluri și evenimente pe tot parcursul anului. Dacă vizitați orașul în timpul Festivalului Lalelelor, Canada Day sau Festivalul de Jazz de la Ottawa, veți experimenta atmosfera vibrantă și distracția culturală.
 • Gastronomie diversificată: Orașul oferă o gamă variată de restaurante și bucătării din întreaga lume. Puteți savura preparate tradiționale canadiene, precum poutine sau tourtière, sau puteți explora bucătăria internațională în restaurantele locale.
 • Atmosfera prietenoasă și sigură: Ottawa este cunoscută pentru atmosfera sa prietenoasă și sigură. Oamenii din Ottawa sunt ospitalieri și prietenoși, iar orașul este considerat unul dintre cele mai sigure orașe din lume.
 • Diversitate culturală: Ottawa este un oraș multicultural, ceea ce înseamnă că veți găsi o gamă largă de experiențe culturale, inclusiv festivaluri, expoziții de artă și evenimente speciale care celebrează diversitatea etnică a orașului.
 • Activități recreative: Indiferent dacă sunteți interesat de ciclism, drumeții, patinaj sau sporturi de apă, Ottawa oferă numeroase oportunități pentru activități recreative în mijlocul naturii.
 • Muzică și artă: Ottawa găzduiește numeroase concerte, spectacole de teatru și expoziții de artă pentru a vă satisface setea de cultură și divertisment.
 • Spirit patriotic: Fiind capitala națională, Ottawa emană un puternic spirit patriotic și oferă o privire în adâncurile culturii și identității canadiene.

Ce limbă se vorbește în capitala Canadei

În capitala Canadei, Ottawa, cele două limbi oficiale sunt engleza și franceza. Canada este o țară bilingvă, și acest statut este reflectat în întregul sistem guvernamental și în comunicarea publică în Ottawa. Guvernul federal al Canadei funcționează în ambele limbi, iar toate documentele oficiale, inclusiv cele guvernamentale și cele legate de administrația publică, sunt disponibile în ambele limbi.

Majoritatea locuitorilor din Ottawa vorbesc atât engleza, cât și franceza, și puteți comunica în ambele limbi în majoritatea locurilor publice, cum ar fi magazine, restaurante și servicii guvernamentale. Cu toate acestea, în funcție de zona în care vă aflați în oraș, puteți întâlni o mai mare prevalență a uneia dintre cele două limbi, în special în funcție de comunitatea lingvistică locală.

Ce râuri trec prin capitala Canadei

Capitala Canadei, Ottawa, este străbătută de două râuri principale:

 • Râul Ottawa (Ottawa River): Râul Ottawa este cel mai important râu care trece prin capitala Ottawa. El separă orașul de orașul Gatineau din provincia Quebec. Acest râu are o importanță semnificativă pentru istoria și geografia zonei, și oferă oportunități pentru activități recreative, cum ar fi navigația, pescuitul și sporturile pe apă.
 • Râul Rideau (Rideau River): Râul Rideau este un alt râu important din Ottawa. El curge prin centrul orașului și se varsă în Canalul Rideau. Canalul Rideau, la rândul său, este un loc iconic în Ottawa, cu un patinoar iarna și activități de agrement pe toată durata anului.

Vremea în capitala Canadei

 • Primăvară (martie – mai): Primăvara aduce temperaturi în creștere și înflorirea naturii. Începând cu martie, temperaturile pot fi încă reci, dar se încălzesc pe măsură ce lunile trec. Precipitațiile sunt variabile, iar în aprilie și mai pot apărea ploi și zăpadă.
 • Vară (iunie – august): Vară aduce temperaturi calde și umede în Ottawa. Temperaturile medii diurne variază de obicei între 20°C și 30°C, dar pot ajunge și mai sus. Vară este sezonul cu cele mai puține precipitații, dar se pot înregistra ploi și furtuni sporadice.
 • Toamnă (septembrie – noiembrie): Toamna aduce temperaturi plăcute și culori vii în peisajul natural din Ottawa. Începând cu septembrie, temperaturile scad treptat, iar frunzele copacilor încep să-și schimbe culoarea. Precipitațiile cresc în mod obișnuit în această perioadă.
 • Iarnă (decembrie – februarie): Iarna în Ottawa este rece și aduce zăpadă abundentă. Temperaturile medii diurne se află în jurul valorii de -6°C, dar nopțile pot fi mult mai reci. Zăpada este obișnuită, iar sporturile de iarnă, cum ar fi schiul și patinajul pe gheață, sunt populare în această perioadă.

Legende și povești din capitala Canadei

Legende și povești din capitala Canadei

Sursa foto

 • Legenda Lalelelor: Una dintre cele mai cunoscute povești din Ottawa este legată de Festivalul Lalelelor. Această tradiție a început în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când Prințesa Juliana a Olandei și familia regală olandeză s-au refugiat în Canada. În semn de recunoștință pentru ospitalitatea canadiană, Prințesa Juliana a trimis 100.000 de bulbi de lalele în Ottawa, care au înflorit în fiecare primăvară. Aceasta a devenit un simbol al prieteniei dintre cele două țări.
 • Fantomele din Parlament: Există numeroase relatări și legende despre presupusele activități paranormale care au loc în clădirea Parlamentului din Ottawa. Se spune că există fantome ale foștilor angajați și politicieni care încă bântuie clădirea, inclusiv fantoma unui paznic decedat în timpul unui incendiu din 1916.
 • Legendele despre Lacul Rideau: Lacul Rideau este cunoscut pentru frumusețea sa naturală, dar există și legende despre monștri și creaturi misterioase care trăiesc în adâncurile sale. Aceste povești au fost transmise de-a lungul generațiilor și încă fascinează localnicii și turiștii.
 • Povești ale populațiilor indigene: Orașul Ottawa și regiunea sa au o istorie lungă de locuire a populațiilor indigene. Există povești și legende transmise de aceste comunități care descriu creații, evenimente istorice și tradiții culturale.
 • Legendele despre construcția Canalului Rideau: Construcția Canalului Rideau în secolul al XIX-lea a fost o realizare impresionantă, dar și o muncă extrem de dificilă. Există povești despre sacrificiul și eforturile eroice ale lucrătorilor care au construit canalul, în special în timpul iernilor aspre.
 • Legendele despre civilizația subterană: Orașul Ottawa are o serie de tuneluri subterane și construcții subterane din cauza istoriei sale militare și a necesității de a proteja orașul în timpul conflictelor. Există legende și povești despre civilizații subterane și activități paranormale în aceste locuri.

Curiozități despre capitala Canadei

 • Bilingvismul: Ottawa este una dintre cele mai mari orașe bilingve din Canada, cu aproximativ 37% dintre locuitori vorbind fluent atât engleza, cât și franceza.
 • Lalelele și legătura cu Olanda: Festivalul Lalelelor din Ottawa este un eveniment anual care sărbătorește relația specială dintre Canada și Olanda. Olanda a trimis bulbi de lalele în semn de recunoștință pentru ospitalitatea canadiană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a dus la tradiția festivalului.
 • Palatul Guvernatorului General: Aceasta este reședința oficială a Guvernatorului General al Canadei și este un exemplu de arhitectură istorică superbă. Aici au loc numeroase evenimente oficiale și ceremonii regale.
 • Dealul Parlamentului înflăcărat: Clădirile Parlamentului din Ottawa au fost distruse într-un incendiu în 1916. După acest eveniment, ele au fost reconstruite, și astăzi ele strălucesc în timpul nopții datorită sistemului de iluminare.
 • Canalul Rideau: Canalul Rideau, care trece prin Ottawa, este cel mai lung patinoar natural din lume în timpul sezonului de iarnă. Oamenii pot patina pe gheață și se pot bucura de activități pe marginea canalului.
 • Focurile de artificii de Anul Nou: Ottawa organizează un spectacol anual impresionant de artificii și distracții pentru a marca Anul Nou. Evenimentul atrage mii de spectatori din toată țara.
 • Muzeul Aviației și Spațiului Canada: Acest muzeu din Ottawa găzduiește una dintre cele mai mari colecții de aeronave și artefacte aero-spațiale din lume, oferind vizitatorilor o privire fascinantă în istoria aviației și explorării spațiale.
 • Orașul cu cea mai scăzută rată de șomaj: Ottawa are una dintre cele mai scăzute rate de șomaj din Canada, datorită prezenței sale puternice în sectorul guvernamental și în domeniul tehnologiei informației.

Capitala Canadei, Ottawa, este un oraș cu o istorie bogată, o cultură diversă și o frumusețe naturală remarcabilă. Cu clădiri guvernamentale impresionante, muzee de renume mondial și evenimente culturale vibrante, Ottawa oferă o experiență captivantă pentru turiști și rezidenți.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare