Ce ar trebui sa stie un proprietar de masina despre vehiculul sau pentru a-l intretine corect?

Publicat: Expresul

Masina nu este doar vehiculul care isi duce proprietarul din punctul A in punctul B. Este si mandria proprietarilor, motiv pentru care acestia trebuie sa stie mai multe informatii despre ea si sa o intretina corect. De aceea, pe TuningRo pot fi gasite mai multe accesorii care sa ajute la mentenanta optima a unei masini.

Care este presiunea din anvelope

Presiunea corecta a anvelopelor este probabil cea mai ignorata problema de intretinere a masinilor. Cei mai multi proprietari uita complet de anvelope si nu le umfla pana cand nu li se aprinde martorul de presiune in bord. Unele masini mai vechi nici macar nu au un astfel de martor, asa ca riscul de a merge cu presiune prea mare sau prea mica este ridicat. Acest mod gresit de a umfla anvelopele, nu face altceva decat sa le uzeze mai repede.

Verificarea martorilor de bord

Cele mai citite articole

Desi proprietarii de masini pot experimenta o anxietate majora atunci cand luminile de bord se aprind, acestea reprezinta o fereastra catre sanatatea masinii. Atunci cand se aprind astfel de lumini in bord, primul pas nu este mecanicul ci manualul masinii. Manualul de utilizare  va spune ce inseamna luminile de bord, deoarece acestea variaza intre producatorii de masini, dar este posibil sa nu exprime cat de importante sau nesemnificative sunt anumite lumini. Martorii sunt impartiti in trei categorii:

  • Rosu ÔÇô martorii rosii necesita interventie rapida pentru siguranta pasagerilor;
  • Galben ÔÇô masina trebuie verificata cat mai curand posibil;
  • Verde sau albastru ÔÇô anumite functii sunt activate.

Intelegerea acestor informatii cheie este primul pas pentru controlul propriei masini. De aceea este foarte important ca posesorii de vehicule sa apeleze la service-uri specializate atunci cand vad martorii rosii sau galbeni in bord.

Acestea sunt informatii importante despre masina, la fel ca si datele care indica schimbul de anvelope, schimbarea distributiei, inlocuirea uleiului si a antigelului si lista poate continua. Cele mai multe manuale au informatii precise in sensul acesta. Intretinerea corecta a unui vehicul este foarte importanta si de aceea, numeroase persoane vor opta de fiecare data pentru intretinere in service-uri de incredere.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!