Consultanta juridica online: avantaje si dezavantaje

Publicat: Expresul
consultanta juridica online avantaje si dezavantaje

Consultanta juridica online: avantaje si dezavantaje

Toti oamenii de afaceri au nevoie de un anumit tip de asistenta juridica si consiliere pe diferite probleme pentru a nu gresi in eforturile lor interne. Prin urmare, este important sa gasiti un consilier responsabil cu care sa lucrati.

Datorita extinderii internetului si utilizarii sale fluide de catre aproape toate afacerile de astazi, platformele de consultanta juridica online au devenit foarte populare. Vom vedea ce fac ele in mod concret si ce avantaje si dezavantaje au.

Avantajele consilierii juridice online?

Consultanta online fac, in principiu, practic acelasi lucru pe care il fac afacerile conventionale care sunt dedicate acestui gen de lucruri. Acestia sunt dedicati sa ofere consiliere clientilor lor, de obicei IMM-uri si liber profesionisti, cu privire la diferite probleme juridice care pot fi de interes. Mai multe informatii pe avocatonline.net unde gasesti sfaturi de specialitate de la avocati experti in diferite domenii.

Subiectele pe care le acopera pot depinde de tipul de profesionisti despre care vorbim, dar, in general, acestia tind sa aiba suficienta solvabilitate pentru a consilia in chestiuni fiscale, de munca si administrative. Vom vedea mai jos, putin mai detaliat, ce fac aceste companii.

Sfaturi pe probleme juridice

In orice companie pot aparea multe probleme juridice. Exista chiar si probleme pe care s-ar putea sa nu le gestionam la fel de mult, cum ar fi tot ce tine de protectia datelor. O buna consultanta online ar trebui sa ne poata spune ce sa facem in acest tip de situatie, de exemplu, daca un client are o plangere cu privire la modul in care le gestionam informatiile personale in sistemele noastre.

Cand trebuie sa facem un nou contract, si nu stim ce tip de contract este cel mai convenabil sau cum sa facem acel contract, putem apela si la acest tip de consultanta juridica. Acelasi lucru se poate spune si in cazul concedierilor, care pot cauza adesea probleme (de exemplu, daca este sau nu o despagubire adecvata).

Managementul diferitelor proceduri

Pe langa sfaturile pe care le-am mentionat, si multe altele care cu siguranta vor fi definite pe paginile web ale consultantelor pe care le consultam, sunt cateva probleme de proceduri care se pot face in acest fel. Trebuie sa intrebi, la angajare, daca ofera servicii de agentie sau daca fac anumite proceduri care ne pot fi utile.

In acest sens, exista unele companii online care indeplinesc si functii de management. Multe proceduri simple inainte de administrare se pot face online. In loc sa fie nevoiti sa duca documentele la o fereastra, profesionistii care lucreaza cu noi le pot procesa online daca le trimitem scanate prin e-mail.

Cele mai citite articole

Preturi reduse

Consultanta online au in mod normal costuri de operare destul de mici, mai ales ca in multe cazuri nu au un birou deschis publicului, sau in orice caz sa aiba unul nu este important; Ei isi fac cea mai mare parte a documentelor online, precum si tot marketingul care apare in mod normal pe retelele sociale fara costuri.

Altii cauta sa reduca costurile, in plus, prin angajarea de freelanceri sau prin externalizarea anumitor servicii. In orice caz, acesta va fi pentru noi principalul avantaj de a lucra in acest fel; Daca nu avem prea multi bani de cheltuit pe alte tipuri de servicii juridice, putem economisi mult in fiecare luna facand totul online.

Comunicare simpla

Atunci cand lucram cu o consultanta conventionala, si chiar si atunci cand suntem cu un avocat sau consilier fiscal, este normal sa fim nevoiti sa mergem fizic la un birou de multe ori pentru a livra lucrari sau chiar pentru a primi sfaturi in persoana.

Consultanta online functioneaza, fundamental, prin e-mail si apeluri telefonice. Acest lucru nu va economisi timp si bani, deoarece comunicarea cu consilierul nostru este mai usoara si mai convenabila daca o putem face de la distanta si fara a parasi locul de munca; Prin urmare, vom putea sa dedicam mai mult timp pentru a ne desfasura activitatea si sa nu-l irosim cu proceduri administrative.

Principalele dezavantaje ale consilierii online

In ciuda faptului ca am discutat despre cateva avantaje interesante pe care le au consultantele online, este clar ca acestea au si unele probleme pe care alte tipuri de afaceri care nu functioneaza prin canale digitale nu le au.

De la lipsa de proximitate, care este importanta pentru multi antreprenori, pana la probleme precum lipsa capacitatii de a desfasura unele proceduri, afacerile juridice online pot pune probleme intreprinderilor mijlocii, sau chiar afacerilor mici care fac anumite activitati mai complexe.

Dincolo de faptul ca o agentie online poate fi de incredere, precum si consultanta juridica, sunt multi oameni de afaceri care cer un serviciu mai personalizat si mai direct. Aceste afaceri tind sa aiba multi clienti pentru care taxeaza putin si rezolva probleme destul de simple.

Din acest motiv, exista multe companii de acest tip care nu isi fac griji prea mult pentru a avea o relatie directa si calda cu clientii. Sunt oameni care pot vedea aici un mare inconvenient pentru ca implicarea consilierului lor in problemele lor le ofera mai multa incredere si liniste sufleteasca.

In unele cazuri, cand consilierea online nu poate gestiona problema, ei recomanda un avocat care poate; Desi acest lucru poate fi interesant, nu este ceva ce nu putem face noi insine. Incapacitatea acestor companii de a aborda anumite probleme este, prin urmare, o problema de luat in considerare.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare