Transportarea celui mai mare echipament presurizat construit vreodată în România a fost făcută prin intermediul Eastship

Publicat: Expresul

Compania de transport agabaritic, Eastship, a realizat un transport de dimensiuni impresionante, transportând în Egipt cel mai mare utilaj presurizat construit vreodată în România. Transportul a fost efectuat cu ajutorul unor echipamente specializate și a necesitat o planificare riguroasă din partea echipei de specialiști ai companiei.

În cadrul proiectului de extindere a rafinăriei Midor din Egipt, Eastship a transportat mai multe echipamente, însă acesta se distinge prin dimensiunile impresionante: 80 de metri lungime, 9 metri înălțime și o greutate de 365 de tone.

Pentru a ajunge la destinație, echipamentul a fost transportat prin intermediul mai multor modalități: drumuri, fluvii și mări. Planificarea acestui transport a durat patru luni și a cuprins fiecare detaliu, de la evaluarea traseului până la obținerea autorizațiilor, coordonarea furnizorilor, schemele de fixare pe trailere specializate și barje, fixarea propriu-zisă, transferul pe barjă și ulterior pe vapor.

Provocările întâlnite în timpul transportului

Transportul celui mai mare echipament presurizat construit vreodată în România a fost o provocare majoră pentru echipa Eastship.

Volumul și greutatea echipamentului

Pentru a transporta o încărcătură masivă de 365 de tone și de 80 de metri lungime, cu o înălțime de 9 metri, echipa Eastship a folosit echipamente de top: trailere modulare specializate de la Goldhoffer și camioane multiple MAN cu 8X4.

Ruta

Găsirea unei rute potrivite a fost o provocare majoră, deoarece drumurile laterale erau prea înguste și întortocheate pentru dimensiunile încărcăturii. Cea mai bună opțiune a fost traversarea orașului Oltenița. Echipa a petrecut patru luni planificând și coordonând fiecare aspect al proiectului, inclusiv obținerea autorizațiilor necesare și respectarea regulilor locale.

Coordonarea cu furnizorii de servicii

Un alt aspect important a fost asigurarea unei coordonări strânse cu peste 30 de furnizori, inclusiv furnizorii de cablu, internet și electricitate. Aceștia au fost esențiali pentru a permite transportul lin și sigur al echipamentului. Echipa a trebuit să se asigure că toate firele erau mutate și că sensurile giratorii și semnele de circulație erau demontate și reconstruite pentru a permite trecerea încărcăturii.

Fixarea încărcăturii

Fixarea încărcăturii este crucială pentru a transporta în siguranță atât încărcătura, cât și echipa care însoțește transportul. Desi pare un pas simplu, totul se face calculat și conform unei scheme detaliate. Echipa Eastship s-a ocupat atât de realizarea schemei, cât și de securizarea efectivă a încărcăturii, atât pe camioane, cât și pe barjă și vapor.

În ciuda tuturor provocărilor, echipa Eastship a reușit să gestioneze fiecare aspect al acestui transport record, demonstrând astfel abilitățile și experiența sa în domeniul logisticii agabaritice. Prin eforturile depuse, membrii echipei au asigurat o livrare sigură și eficientă a încărcăturii până la destinația finală – Rafinăria Midor din Egipt.

Eastship, cu capital 100% românesc, este o companie cu sedii în Constanța, Cluj-Napoca și București. Pe lângă transportul de marfuri care nu pot fi încadrate în containere, Eastship oferă și servicii de project management, transporturi speciale, mutări industriale, servicii portuare, brokeraj barje și agenturare nave.

Compania dispune de o flotă impresionantă formată din peste 15 capete tractor, semi-trailere specializate și trailere modulare, cu o capacitate totală de 84 de axe. De asemenea, Eastship dispune de macarale de port și de personal cu specializări diverse, inclusiv electricieni, sudori și ingineri, pentru a putea gestiona cu succes fiecare aspect al transportului terestru, maritim și fluvial. Echipa poate oferi suport cu privire la documente vamale, studii de traseu, analize de pod, survey-uri, ridicări și manipulări cu cricuri, construcții de rampe, calcul de încărcare și scheme de fixare a încărcăturii.

Prin acest transport de dimensiuni record, Eastship a arătat că este o companie puternică și cu experiență în domeniul logisticii agabaritice. Echipei i-a fost recunoscută atenția la detalii, abilitatea de a planifica și coordona cu succes acest transport și de a livra încărcătura la destinație în siguranță și eficient. Această performanță a arătat că Eastship poate gestiona cu succes proiecte de transport agabaritic de dimensiuni record și că este un partener de încredere în acest domeniu.

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!