Clasificarea meselor frigorifice HoReCa

Publicat: Expresul

Avantajul incontestabil al meselor frigorifice este funcționalitatea lor extrem de largă. Acest echipament poate fi folosit nu numai pentru depozitarea ingredientelor și pregătirea mâncărurilor, ci și ca vitrină, chiuvetă sau chiar pe post de punct de pregătire pentru băuturi. De asemenea, este bine că există un număr mare de modele pe piață. Îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine mărimii și configurației.

Tu ai nevoie de o masă frigorifică premium?

Cel mai ușor poți să vezi utilitatea unei mese frigorifice uitându-te la munca unui bucătar, de exemplu, atunci când face pizza. 

În condiții obișnuite, o persoană se apropie în mod repetat de frigiderul/dulapul frigorific profesional în timpul unei ture pentru a obține ingrediente sau a pune piesele de prelucrat. 

Cu cât într-o unitate HoReCa se gătește mai multă pizza în timpul zilei, cu atât angajații petrec mai mult timp pe mersul după ingrediente, cu atât mai frecvent deschid și închid ușa frigiderului, crește consumul de energie.

Masa frigorifică sau congelatoare poate rezolva cu succes problema amplasării mobilierului din bucătăria profesională și crește productivitatea. Pe suprafața sa de lucru (pe blat/tăblie), se pot găti diverse feluri de mâncare, iar în compartimentele de răcire se pot stoca componentele din care sunt fabricate și produsele de vânzare. 

Un astfel de echipament frigorific profesional este utilizat în restaurante, brutării, pizzerii, cafenele, supermarketuri, cafenele, cantine, baruri, magazine alimentare, magazine de tip fast-food, dar și diverse alte unități. Se găsește o asemenea masă de răcire în bucătării profesionale, bufete și linii de distribuție. Este utilizat pentru carne, pește, fructe, băuturi, mezeluri, produse lactate, salate, deserturi, aluaturi, pizza, diverse alte semifabricate.

Mesele de răcire sunt echipamente profesionale moderne. Ele se disting prin durata de viață crescută și rezistență la uzură, funcționalitate crescută, duritate ridicată la deteriorări mecanice.

Mesele frigorifice sunt împărțite în două mari grupe:

  1. Mese frigorifice. Aceste echipamente frigorifice profesionale mențin temperatura aerului în camerele de lucru de regulă de la – 2 grade Celsius la + 12 grade Celsius. Astfel de dispozitive sunt concepute pentru depozitarea la rece pe termen scurt a legumelor și fructelor proaspete, băuturilor, produselor lactate, precum și a mâncărurilor finite.
  2. Mese congelatoare. Aceste echipamente frigorifice profesionale funcționează la temperaturi de la -10 grade Celsius la -25 grade Celsius. Sunt folosite pentru congelarea profundă a cărnii, peștelui.

Într-o altă categorisire, în funcție de modul de funcționare, mesele frigorifice pot fi cu ​​temperatură joasă și medie, precum și cu temperaturi combinate.

Principalele categorii de mese frigorifice după funcționalitate

Cele mai citite articole

Saladete. Acesta este numele mesei frigorifice pe capacul căreia există neapărat o structură specială pentru instalarea recipientelor gastronorm. Se pot depozita, fără a se amesteca mirosurile, ingrediente diferite pentru prepararea aperitivelor reci sau a salatelor (de unde vine și denumirea acestor mese reci). De asemenea, este perfectă pentru diferite preparate finite.

Masa de pizza. Blatul echipamentului profesional este realizat din granit sau marmură. Piatra naturală este convenabilă pentru pregătirea bazei, deoarece aluatul nu se lipește de blat și, cel mai important, este întotdeauna rece. Acest lucru este important, deoarece aluatul, odată cu creșterea temperaturii, își pierde proprietățile. Acest echipament frigorific menține temperatura necesară în compartimentele interne, diferită pentru diferite modele. 

Se pot distinge și alte tipuri, de exemplu, mese frigorifice și congelatoare pentru cafenele, fast-food, supermarketuri, restaurante. Elementul comun îl reprezintă blatul, care este folosit pentru gătit rapid, iar camera de răcire este folosită pentru depozitarea componentelor. 

Mesele frigorifice pot fi împărțite după modul de poziționare:

– de așezat lângă perete;

– tip insulă. 

La prima categorie, a meselor frigorifice de poziționat de-a lungul peretelui, ușile camerelor și fațadele sertarelor ies doar pe o parte, iar pe de altă parte, pe blat este adesea plasată o bară cu rol de a preveni căderea produselor sau a stocurilor pe podea. 

La mesele frigorifice de tip insulă cele două uși (sau mai multe) sunt plasate pe ambele părți ale echipamentului de răcire.

În funcție de configurație, mesele pot avea două, trei sau patru uși, precum și un anumit număr de sertare, al căror număr poate fi de la unu la șase.

Beneficiile meselor frigorifice

  • procesul de gătit în toate etapele, de la frământarea aluatului până la umplerea spațiilor libere cu umplutură, devine mai convenabil;
  • personalul lucrează mai repede, pentru că tot ce ai nevoie este la îndemână;
  • consumă puțină energie;
  • componentele mesei sunt depozitate corect, ceea ce îmbunătățește calitatea și gustul preparatelor finite;
  • va exista mai multă ordine la locul de muncă;
  • curățarea este foarte ușoară.

Vrei să îți procuri și tu o masă frigorifică performantă? O poți comanda de pe site-ul tcromania.com chiar acum!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!