Care sunt avantajele unei cabine de duș moderne față de o cadă clasică?

Publicat: Expresul

Care sunt avantajele unei cabine de duș moderne față de o cadă clasică?

Mulți dintre cei care amenajează baia nu sunt convinși de avantajele pe care le aduce o cabină de duș. Deși este practică, de multe ori oamenii aleg o cadă clasică pentru a nu face greșeli în decorul băii. 

Totuși, cabina de duș reprezintă o variantă excelentă atât din prisma utilității, cât și datorită avantajelor pe care le are. De asemenea, gama variată de modele, oferă posibilitatea de a alege o cabină care să se încadreze armonios în decorul băii, să o completeze și să-i ofere un plus de strălucire. 

Dacă te afli în plin proces de amenajare și nu știi de ce merită să optezi pentru o cabină de duș dreptunghiulară, pătrată, semirotundă sau walk-in, iată avantajele pe care le poți avea:

Ocupă mai puțin spațiu, fiind potrivite și băilor mai mici

Fără îndoială, o cabină de duș ocupă mult mai puțin spațiu decât orice tip de cadă. Drept urmare, poate fi montată în orice fel de baie, mai ales într-una care nu dispune de prea mult spațiu.

Însă, este o opțiune foarte bună și pentru băile mări, căci există modele care au chiar lungime de peste 120 cm. Sunt elegante, se adaptează perfect diferitelor stiluri și reprezintă o soluție avantajoasă din mai multe puncte de vedere. 

Se potrivesc băilor moderne

Sunt disponibile pe piață o mulțime de modele de cabine de duș, în forme, stiluri și dimensiuni diferite. Pentru a completa un decor modern, poți opta pentru o cabină de duș dreptunghiulară, pentru un model pătrat sau un duș walk-in.

Cele mai citite articole

Liniile drepte sunt caracteristice stilului modern, ceea ce înseamnă că nu ai cum să dai greș în amenajarea băii. Trebuie doar să ții cont de forma celorlalte obiecte din baie pentru a crea un echilibru estetic. Așadar, dacă incluzi în baie o cabină de duș dreptunghiulară, ai grijă să alegi restul sanitarelor în formă similară. 

Sunt mai ușor de curățat

La capitolul curățenie, nu trebuie să îți faci griji atunci când alegi o cabină de duș. Orice model ai alege, dacă aloci câteva minute pentru curățare după fiecare duș, vei ține la distanță depunerile și vei păstra mereu cabina curată.

Iar dacă optezi pentru o cabină walk-in, cu paravan și fără cădiță de duș, curățarea este mai simplă ca niciodată. Nu mai este necesar să cureți spațiile greu accesibile de la îmbinări și dintre rolele paravanelor.

Mai eficiente în consumul de apă

Majoritatea căzilor au o capacitate de peste 200 l apă, ceea ce însemnă că, lunar, consumul e destul de mare. Dacă vrei să faci economie, atunci poți alege cu încredere o cabină de duș. Este mai eficientă în ceea ce privește consumul de apă pentru că poți închide robinetul ori de câte ori e necesar. În cazul căzii de baie, pentru a avea o igienă corespunzătoare, e nevoie să o umpli cel puțin pe jumătate. 

Apa nu se împrăștie în toată baia

Când alegi să montezi în baie o cadă de duș, automat vei avea de șters podelele după fiecare utilizare. Acest lucru se datorează lipsei unui paravan. Pe de altă parte, când alegi o cabină de duș, scapi de această bătaie de cap și te bucuri de mai mult timp liber pentru tine.

Luând în considerare avantajele de care beneficiezi atunci când alegi o cabină de duș, poți oricând să lași deoparte ideea de a monta o cadă. Este foarte practică, nu ocupă mult spațiu, se potrivește în orice stil de amenajare, se întreține mai ușor și este mult mai eficientă în consumul de apă. Drept urmare, poate fi opțiunea ideală pentru baia ta, indiferent că dorești să o decorezi în stil modern, minimalist, contemporan sau industrial. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare