5 meserii care le aduc un venit substantial celor fara bacalaureat

Publicat: Expresul

Pana nu demult, bacalaureatul era proba maturitatii, era unul dintre cele mai importante examene ale vietii, fara de care oamenii nu puteau avea o meserie decenta. In ziua de astazi, lucrurile s-au schimbat, iar persoanele fara bacalaureat pot castiga decent, practicand meserii frumoase, care solicita mai mult sau mai putin intelectul. Acum, oamenii fac cursuri pentru a-si imbogati cunostintele intr-un anumit domeniu si pentru a avea aptitudini care sa ii faca cunoscuti si sa le remunereze eforturile asa cum se cuvine. Acestia pot urma cursuri de frizerie in Bucuresti, in urma carora isi pot deschide un salon de infrumusetare, de frizerie sau coafura si pot castiga faima, respect si bani.

Cele mai importante meserii in care nu este necesara diploma de bacalaureat

Dog groomer. O meserie din ce in ce mai cautata, pentru ca iubitorii de animale le rasfata si doresc ca acestea sa fie mereu bine ingrijite. Dog groomer-ul nu are nevoie de diploma de bacalaureat. In urma unui curs de coafor canin autorizat, acesta se poate angaja in orice cabinet veterinar sau salon canin pe acest post care ii va aduce atat satisfactii morale, cat si financiare.

Maseur. Persoanele fara bacalaureat, insa cu maini „de aur”, isi pot transforma hobby-ul intr-o meserie foarte bine platita. Fie ca opteaza pentru cursurile de masaj reflexogen, fie ca optează pentru cele de masaj terapeutic ori somatic, cursantii vor obtine un certificat de absolvire, potrivit caruia vor putea profesa in domeniu si isi vor putea deschide chiar si o afacere.

Cele mai citite articole

Frizer. Frizeria este una dintre cele mai vechi meserii, a carei importanta nu se va pierde niciodata. Oamenii au nevoie in permanenta de frizer si nu neaparat de unul cu studii superioare sau cu bac-ul luat. Cursurile de frizer se vor dovedi utile celor care doresc sa isi puna in practica hobby-ul sau talentul si sa se joace cu parul doamnelor si domnisoarelor sau sa aranjeze parul domnilor.

Specialist cosmetica. In general, doamnele imbratiseaza meserii in domeniul cosmeticii, insa nici domnii nu se lasa mai prejos. Fie ca opteaza pentru un curs de aplicare gene false, de tratament cosmetic, de oja semipermanenta sau nail art, de machiaj sau pensat, cursantii vor obtine certificat de absolvire si diploma de participare, cu ajutorul carora se vor putea angaja in domeniu sau isi vor putea deschide propria afacere.

Depanator calculator. Pentru a fi depanator calculator, cursantul trebuie sa aiba cel putin 8 clase absolvite si sa isi exprime dorinta de a repara calculatoare. Fie ca este venita dintr-o pasiune, fie ca vine, pur si simplu, din dorinta de a deschide un centru specializat, imbratisarea acestei meserii incepe cu un curs in care sunt aprofundate cunostintele de hardware, dar si de software, in ceea ce priveste structura si functionarea componentelor, ansamblurilor si subansamblurilor calculatoarelor.

Asadar, pentru a avea o meserie bine platita, in ziua de astazi diploma de bacalaureat nu este o conditie obligatorie. O meserie bine platita poate fi aceea care ii face placere practicantului, pe care o face cu drag si pentru care nu trebuie sa invete decat cateva saptamani, nu ani.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare