De ce ușile de sticlă sunt mereu la modă?

Publicat: Expresul

Ușile de sticlă pot fi întâlnite în aproape orice tip de clădire, inclusiv locuințe, hoteluri, birouri, magazine, mall-uri și restaurante. De la ușile de terasă până la ușile franceze, aceste uși de sticlă arată excelent în orice încăpere. 

Producătorii de uși de calitate își dau seama de cât de important este să le ofere clienților lor o mare varietate de opțiuni. Ușile de sticlă sunt o variantă elegantă și funcțională, care atrage tot mai mulți clienți în ultimul timp.

Iată patru motive pentru care ușile din sticlă sunt atât de populare:

1. Mai multă lumină naturală

Ușile din sticlă permit ca mai multă lumină naturală să pătrundă în interiorul clădirii. Nu numai că lumina naturală este mai plăcută decât lumina artificială, dar și luminează locul și îi face pe oameni să se simtă mai bine. Spațiile închise, întunecate, cu lumină naturală limitată sau lipsite de lumină naturală, îi pot face pe oameni să se simtă deprimați.

Apatia este frecventă în timpul iernii, când suntem expuși la mai puțină lumină a zilei. Acesta este motivul pentru care oamenii iau în considerare adesea cantitatea de lumină naturală care vine în case atunci când caută să închirieze sau să cumpere o locuință. Pentru casele cu grădini, terase sau balcoane, ușile de sticlă și ușile franceze sunt alegeri preferate, deoarece permit pătrunderea unui nivel semnificativ de lumină naturală.

2. Veți face economie de energie electrică

Cele mai citite articole

Un alt beneficiu oferit de ușile de sticlă este potențialul de economisire a energiei electrice. Dacă intră suficientă lumină naturală într-un spațiu pe tot parcursul zilei, atunci luminile artificiale vor fi aprinse mai puțin și mai târziu, iar consumul de energie va fi redus în timpul orelor de vârf.

Ușile din sticlă de la producătorii de calitate sunt, de asemenea, însoțite cu calificativul Energy Star. Aceasta înseamnă că sunt eficiente din punct de vedere energetic, ideale pentru clienții care își doresc să facă economie la facturile de electricitate.

3. Măresc câmpul vizual

Ușile de sticlă sporesc câmpul vizual făcând camera să pară mai mare și oferind o priveliște frumoasă. Chiar și încăperile mici ajung să pară mai mari atunci când acestea includ uși de sticlă. Această deschidere creează senzația de libertate, chiar și în camerele mici. Totodată, ușile de sticlă care fac trecerea spre terasă pot oferi priveliști relaxante asupra lumii de afară.

4. Sticla este rentabilă și se întreține ușor

Deși costul inițial al instalării unei uși de sticlă personalizate poate fi mai mare decât cel al unei uși clasice din lemn, proprietarii de case vor avea diverse beneficii în urma acestei investiții.

O caracteristică cheie a sticlei este că nu se demodează. De asemenea, ușile de sticlă nu se deformează și nici nu sunt susceptibile la putrezire precum cele de lemn, care pot fi și afectate de termite. Mai mult, sticla poate fi ușor curățată, spre deosebire de o suprafață din lemn vopsită; nu există denivelări în textura sticlei și, prin urmare, există mai puține șanse de colectare a prafului pe ea. O ușă de sticlă personalizată va economisi, prin urmare, timp și cheltuieli când vine vorba despre curățarea ei.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare