Harlem Shake la Polivalenta si in Căminul 10

Publicat: Expresul
dans harlem shake

Harlem Shake la Polivalenta si in Căminul 10

Datorită Internetului, fenomenului Harlem Shake nu i-au trebuit decât câteva săptămâni ca să ajungă de la New York la Craiova. La o simplă căutare cu termenii „Harlem Shake Craiova“, Youtube oferă deja 39 de rezultate şi descoperim clipuri în care tineri craioveni se bâţâie frenetic, fie pe străzile oraşului, fie la Sala Polivalentă sau în căminele studenţeşti.

VIDEOCLIPUL FILMAT ÎN CĂMINUL 10 ÎNCEPE CU UN TÂNĂR CARE FACE MIŞCĂRI CU TENTĂ SEXUALĂ, pe holul căminului. Apoi apar şi alţi patru prieteni, unul dintre ei având în mâini un prezervativ umflat ca în balon. Prestaţia nu e imrpesionantă, dar, vorba unui utilizator Youtube: „Vă dau like pentru efort. Dar˙ţ realizarea nu merită“. Pentru posteritate, cei cinci fani ai dansului au şi semnat videoclipul: Christian Dincă, Silviu Văduva, Mirică Valentin, Bogdan Bog, Militaru Cristian.

 

VIDEOCLIPUL DE LA SALA POLIVALENTĂ e mai degrabă un montaj destul de bine realizat (ca să nu zicem o făcătură). Vedeta e mascota Simba, acompaniată de cadre cu galeria craioveană, fluturând steaguri.

 

CEL MAI CUNOSCUT VIDEOCLIP HARLEM SHAKE REALIZAT LA CRAIOVA – PRELUAT INCLUSIV DE PROTV şi de alte televiziuni naţionale care au prezentat fenomenul devenit viral pe Internet în februarie – are mai mulţi participanţi – vreo 40 sau 50, după o estimare sumară – şi se desfăşoară în aer liber. Începutul e clasic, cu o bâţâială individuală, după care ne e brusc prezentat un întreg grup care dansează, din decor făcând parte inclusiv un steag al Universităţii Craiova şi câteva persoane care dansează cu tot cu bicicletele. În descrierea clipului, ni se spune că au fost prezenţi şi rapperii de la CIA – Craiova Independent Artists.

 

„VREAU SĂ MULŢUMESC CELOR CARE AU VENIT, MICULUI JOHN PENTRU PROBLEMA CU JANDARMERIA ,Poliţia şi sunetul. Mulţumesc Alex Saio, Florin Mihalcea, Schizzo Gtj, Alex Ducu Mihai pentru ajutor. Îi mulţumesc mult lui Dragoş Woody pentru dans, bravo roboţelule şi lui Andrei Andreii pentru partea de final. Mulţumesc celor de C.I.A pentru prezenţă, ne bucurăm că aţi venit. Vizionare plăcută!” – aceasta este descrierea integrală a videoclipului, postată pe Youtube de cel care a urcat clipul, COD3X15.

 

Cele mai citite articole

ŞI CRAIOVA NU E SINGURUL ORAŞ DIN OLTENIA ÎN CARE DANSUL FACE FURORI. La Târgu-Jiu, fenomenul a luat o asemenea amploare în şcoli, încât Inspectoratul Şcolar Judeţeana demarat chiar şi o anchetă. Totul, după ce mai mulţi tineri au dansat lasciv, cu mişcări erotice explicite, şi au adus în cadru inclusiv un pistol. Combinaţia de sex şi violenţă nu a fost deloc pe placul autorităţilor. Văzând că treaba e serioasă, autorii filmării au scos-o rapid de pe Youtube, dar deja era prea târziu – făcuse deja turul Internetului şi al televiziunilor naţionale.

 

DANSUL NUMIT HARLEM SHAKE A APĂRUT PENTRU PRIMA DATĂ ÎN CARTIERUL HARLEM din New York, fiind inventat de un artist cu pseudonimul „Al B“. Au trebuit însă să treacă două decenii până când dansul cu nume de cartier să depăşească limitele cartierului în care băieţi de culoare se încălzesc lângă butoaie cărora le-au dat foc. Şi meritul i-a aparţinut lui G. Dep, care a inclus acest dans într-un clip al său, numit „Let’s Get It“

 

DE FAPT, PÂNĂ SĂ AJUNGĂ FAIMOS PE PLAN MONDIAL, DANSUL A PURTAT, O PERIOADĂ , chiar numele creatorului său – „Albee“, de la Al B. Acesta îl descria ca pe o înlănţuire de mişcări specifice beţivilor, însă una fantastică, pe care toată lumea a apreciat-o chiar de la început. Şi a completat descrierea cu o glumă care descrie bine stilul dansului: astfel ar fi dansat mumiile din Egiptul antic, care, fiind legate şi înfăşurate, nici nu s-ar fi putut mişca în alt fel.

 

ÎN LEGĂTURĂ DIRECTĂ CU FENOMENUL HARLEM SHAKE ESTE UN ALT DANS, derivat din cel dintâi, cunoscut sub numele de „The Chicken Noodle Soup” – „Supa de pui cu tăiţei“.  Acest dans a fost promovat de mai mulţi artişti hip-hop, cel mai cunoscut dintre ei fiind Nelly, care l-a inclus în melodia sa, „Dilemma“.

TOTUL A EXPLODAT ÎNSĂ, PE PLAN MONDIAL, CU PUŢIN TIMP ÎN URMĂ, CHIAR ÎN FEBRUARIE 2013.Un videoclip urcat pe Youtube pe 10 mai anul trecut, cu titlul „Harlem Shake“, a cunoscut brusc succes la nivel mondial şi dansul a început să fie imitat de tot mai mulţi tineri, cu toate că această variantă de Harlem Shake nu are o prea mare legătură cu cea originală, creată de Al B în urmă cu 32 de ani.

 

CRAIOVENII INTERESAŢI DE FENOMEN POT SĂ CAUTE INFORMAŢI PE FACEBOOK. Chiar în acest moment, se pregăteşte un dans şi mai mare, pentru data de 2 martie, în faţa Prefecturii. Iată cel mai recent dintre mesajele postate pe pagina de Facebook Harlem Shake Craiova: „Harlem Shake l-am mutat Sâmbata ora 15:00 dar în faţa Prefecturii … O să luăm aprobare de la poliţie pentru aceste filmări… deci Sâmbătă veniţi toţi cu măşti, peruci, costume etc la HARLEM SHAKE”.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare