5 Criterii in functie de care se alege un hoverboard

Publicat: Expresul

Hoverboard-ul este unul dintre cele mai moderne si mai solicitate mijloace de deplasare moderne, care intoarce capetele trecatorilor gratie designului si functionalitatii. Doritorii il pot cumpara din magazinele specializate, dar pot gasi si mai multe hoverboard-uri online, de buna calitate, din care sa il aleaga pe cel care li se potriveste.

Un hoverboard de 6,5 inchi, spre exemplu, este potrivit pentru copii si adolescenti, incepand de la 7-8 ani, suportand o greutate intre 25 si 120 de kilograme, asadar si adultii pot da o tura prin parc.

Descrierea hoverboard-ului

Cele mai citite articole

In acest moment, cel mai ravnit gadget de catre tineri si adolscenti, hoverboard-ul, este potrivit pentru persoanele pasionate de distractie, senzatii tari, pentru persoanele curajoase si care doresc aventura. Deplasarea prin intermediul unui hoverboard se face prin schimbarea centrului de echilibru corporal, ceea ce inseamna ca este usor de folosit de catre oricine.

Acest dispozitiv are, de regula, pedalele foarte sensibile la presiune, ceea ce inseamna ca aproape citeste gandurile utilizatorului, fiind capabil sa determine rapid directia de mers. Orice hoverboard vine la pachet cu o telecomanda wireless multifunctionala, unele modele atragand atentia prin luminile de pe roti sau prin sunetele si melodiile pe care le redau.

Hoverboard-ul este un gadget al viitorului si poate fi folosit in parcuri, pe strada, in magazine etc.

Criteriile de alegere a hoverboard-ului:

  • Greutatea maxima suportata. Acesta este unul dintre principalele criterii de alegere. Un hoverboard trebuie sa suporte o greutate maxima conform constitutiei utilizatorului, pentru a se deplasa in parametri normali. Nimeni nu isi doreste ca hoverboad-ul sa se strice in timpul deplasarii sau sa se uzeze foarte repede. Depasirea greutatii maxime admise poate dauna longevitatii motorului si performantelor acestuia. In general, un hoverboard de 6,5 inch sustine pana la 120 de kilograme, un transportator electric hummer sustine pana la 140 de kilograme, iar un hoverboard de 10 inch sustine o greutate de 130 de kilograme. Este foarte importanta si greutatea minima acceptata, fara de care hoverboard-ul nu poate porni, mai ales daca este achizitionat pentru copii mici.
  • Viteza maxima de deplasare. Hoverboard-ul are o viteza maxima de deplasare de pana la 25 de kilometri pe ora, insa depinde de model. Spre exemplu, un hoverboard de 6,5 inch va putea ajunge la o viteza de 15-18 kilometri pe ora, in timp ce modelele hummer ajung la 18-20 de kilometri pe ora, iar modelele de 10 inch ating 18-25 de kilometri pe ora. Cel mai sigur hoverboard este cel care atinge viteza de 18 kilometri pe ora.
  • Autonomia. In algerea hoverboard-ului conteaza foarte mult autonomi acestuia, cat de mult poate functiona fara a se opri. Valoarea autonomiei depinde de temperatura exterioara, de inclinatia drumului, de viteza de deplasare, dar si de greutate.
  • Timp de incarcare. Un hoverboard nu trebuie sa stea la incarcat peste noapte. Produsele de calitate vor avea nevoie de 2-3 ore de incarcare, insa se recomanda respectarea indicatiilor producatorului.
  • Unghi maxim de urcare si rotile dispozitivului. Hoverboar-ul poate aborda pante de pana la 10-15 grade, iar ergonomia rotilor este foarte importanta in timpul deplasarii, pentru a oferi aderenta si siguranta.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare