Usi de interior – cum se pot face cele mai bune alegeri?

Publicat: Expresul

Alegerea usilor de interior nu trebuie facuta la intamplare. Deoarece delimiteaza incaperile casei, sunt cele care vor defini si un stil, dar nu numai. Ce criterii ar trebui sa se ia in considerare atunci cand se alege usa de interior? Ce tip de usa si ce material ar trebui sa se aleaga? Cum poate contribui la o buna izolare si claritate a locuintei? 

Ce criterii ar trebui sa se ia in considerare atunci cand se aleg usile? 

Alegerea usilor de interior trebuie sa fie facuta cu mare atentie. Acestea nu ar trebui sa corespunda doar stilului casei, ci si sa raspunda unor nevoi care nu sunt intotdeauna anticipate. Iata care sunt principalele criterii de care ar trebui sa se tina cont: 

Izolatie: usa interioara ar trebui sa izoleze de zgomot? Din cauza frigului? In functie de nevoi, materialele pentru aceasta nu vor fi aceleasi. 

Luminozitate: se doreste ca usa sa fie o simpla partitie sau o solutie pentru a lasa sa intre lumina? 

Suprafata disponibila: cat de mare este camera? Usa de interior ar trebui sa ajute la economisirea de spatiu? In functie de dimensiunea camerei, nu se va face aceeasi alegere de usa (de exemplu, o usa glisanta este preferabila unei usi batante pentru un spatiu mic).

Cele mai citite articole

Latimea usii: 73 cm este latimea standard. Trebuie sa se aloce 80 cm sau mai mult in cazul in care locuinta este ocupata de o persoana cu mobilitate redusa sau daca trebuie instalat mobilier voluminos. Atunci cand se alege usa de interior, trebuie sa se ia in considerare si spatiul pe care il va delimita.

Camere intime: pentru dormitoare, toalete sau bai, este de preferat, in general, sa se opteze pentru usi opace pentru a pastra intimitatea, in gama de usi Porta Doors putand fi gasite modelele potrivite. Pentru o camera de copil se poate alege o usa acustica care, pe langa o partitie izolata fonic, va asigura linistea in camera. 

Camere insirate: pentru incaperi precum livingul sau bucataria-sufragerie, usile din sticla vor garanta o luminozitate optima si vor da o impresie accentuata de spatiu. 

Camerele care se invecineaza cu un spatiu neincalzit: pentru camerele care se invecineaza cu un garaj sau cu o pivnita, de exemplu, este indicat sa se opteze pentru o usa izolata care va pastra caldura din interior si va evita pierderile de energie.

Bugetul: ce buget este disponibil pentru usa ta de interior? Preturile pot varia cu usurinta de la simplu la dublu. Prin urmare, este important sa se stabileasca un buget care sa nu fie depasit.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare