Top sisteme de siguranță propuse de noul model electric Mercedes EQV

Publicat: Expresul

Modelele electrice Mercedes EQV și Mercedes EQC sunt printre cele mai populare, mai ales pentru conduita ecologică. În zilele noastre, sistemele de siguranță reprezintă factori importanți care pot influența în alegerea unui nou autoturism. 

Numeroși iubitori ai mașinilor electrice au descoperit modelul Mercedes EQV iar sistemele de siguranță i-au convins să le achiziționeze. De ce siguranța primează când vine vorba de aceste vehicule ?

Este simplu de răspuns. Noile modele EQ de la Mercedes sunt dotate cu cele mai moderne tehnologii care au fost verificate și testate riguros, pentru a-și demonstra eficacitatea în caz de accidente sau probleme în trafic.

Siguranța șoferului și a pasagerilor sunt primordiale pentru Mercedes-Benz.

Dotarea autoturismelor cu sisteme de asistență, de rulare, de control al frânării, al parcării și echiparea cu cele mai noi tehnologii, înseamnă un plus de siguranță la drum, o conducere mai lejeră și lipsită de stres. Modelele EQ sunt dotate cu cele mai noi și inovatoare sisteme de siguranță , pentru călătorii lipsite de incidente rutiere.

Asistența activă pentru menținerea benzii de rulare este utilă pentru a evita abaterile de la drum, scăzând așadar riscul de accidente. O astfel de abatere este detectată rapid , în timp util, iar sistemul de asistență avertizează conducătorul auto, pentru a solicita revenirea la traseul inițial, oferind o siguranță sporită pe drum.

Asistența pentru unghi mort reprezintă un plus de siguranță și securitate rutieră, pentru șoferii care schimbă benzile de mers pe autostradă, iar autovehiculele aflate în unghi mort sunt detectate cu prioritate. Sistemul lansează o avertizare cu semnale acustice și vizuale, pentru a proteja șoferii de eventuale accidente.

Un alt sistem de siguranță avansat este asistența Mercedes pentru semne de circulație. Acest sistem de asistență afișează limitările de viteză, obstacolele, restricțiile de trafic, pentru a oferi mai multă siguranță pe drumuri necunoscute sau porțiuni de drum cu lucrări de infrastructură rutieră.

Cele mai citite articole

 Protecția în situații complicate de trafic aglomerat Pre-safe este un sistem anticipativ, care apără cu măsuri eficiente de protecție toți pasagerii și șoferul vehiculului. 

Un pachet de protecție anti-furt este util pentru a preîntâmpina eventuale incidente prin avertizări acustice și semne vizuale. O alarmă anti-efracție și sistemele de protecție anti-furt, fac din modelul  electric EQV un autovehicul sigur și bine protejat. Rolul protecției anti-furt alături de măsurile de prevedere personale conduc la o siguranță sporită în traficul rutier aglomerat.

Sistemul de siguranță Attention Assist previne ațipirea la volan a șoferilor, pentru o mai bună siguranță de deplasare. Semnalele de avertizare ajută  conducătorii autoturismelor să își mențină acuratețea șofatului la drumuri foarte lungi sau în timpul deplasărilor pe timp de noapte. 

Detectarea la timp a semnelor oboselii poate reprezenta un factor cheie pentru siguranța la volan. Sistemul analizează comportamentul șoferului și manevrele din timpul drumului pentru a sesiza la timp orice schimbare.

Sistemul de asistență pentru vânt lateral este conceput pentru detectarea efectelor de deviere de la drum din pricina vântului. Rafalele de vânt pot influența negativ deplasarea autovehiculului. 

O modificare bruscă a traiectoriei autoturismului poate conduce la un accident, dar sistemul de asistență pentru vânt lateral corectează manevrele șoferului pentru a preîntâmpina orice accident. Corijarea abaterii de la drum din cauza vântului puternic este unul din cele mai inovative sisteme de securitate.

Modelul EQV este dotat cu aceste sisteme inovatoare de securitate, fiind deosebit de apreciat de publi. Cele mai noi modele electrice proiectate de Mercedes sunt preferatele dealerilor auto. 

Dacă locuiești în vest – Timișoara, Arad, sau în Sibiu, Deva sau Suceava, poți beneficia de serviciile Auto Schunn Romania – partener autorizat Mercedes-Benz, pentru a achiziționa autovehiculele preferate, modele noi si rulate cu garantie si cu livrare din stoc.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare