Gresia poate fi aliatul tău numărul 1 când vine vorba de amenajarea locuinței – Iată cum o poți folosi în mod ingenios!

Publicat: Expresul

Locuința ta este perfectă exact așa cum este acum. Totuși, în fiecare zi te gândești că ai mai putea face câteva modificări pentru a modela confortul încăperilor în funcție de noile tale nevoi. Dacă ești o persoană creativă, care iubește să aducă schimbări cât mai frecvent în propria casă, trebuie să știi că ai un aliat de nădejde în ceea ce privește amenajările interioare.

         Știi deja foarte bune cât de utilă este gresia în anumite spații ale locuinței tale. Aceasta este, însă, cu mult mai versatilă decât ți-ai putea închipui. Cu puțină imaginație, poți pune la cale cele mai deosebite proiecte. Nu este deloc dificil să lucrezi cu un astfel de material, iar diversitatea culorilor și modelelor merge atât de departe încât limita o va reprezenta doar propria ta creativitate.

Iată unde și cum poți folosi gresia în cel mai ingenios mod cu putință:

În baie

         Pentru mulți, baia este locul de relaxare supremă, locul în care te scufunzi în cadă plină cu apă și săruri parfumate pentru a uita de toate grijile de peste zi. Poate că este chiar locul în care găsești cea mai multă gresie și faianță din întreaga locuință. Dacă vrei să redai o atmosferă cât mai boemă acestui spațiu, vei găsi gresie pentru casa ta de la Hornbach care să modifice total aspectul băii banale. Optează pentru o gresie cu aspect de lemn pentru podea, iar iluzia confortului va spori. Pentru pereți, caută anumite nuanțe de bej sau complementare și vei avea senzația că ești la spa de fiecare dată când intri în baie.

În hol

Cele mai citite articole

         Gresia este extrem de ușor de curățat, iar acesta este motivul pentru care vrei să o folosești și în acele zone intens străbătute ale casei, precum este holul. De data asta nu te orienta doar către podea, ci alege să te joci și cu aspectul pereților. Cu siguranță ai văzut pe toate rețelele de socializare acele murale realizate cu ajutorul bucăților de ceramică, gresie, ori faianță. Ei bine, gresia rămasă în urma renovării o poți tăia în bucăți mai mici și o poți aranja în propriul model feeric pe peretele holului. Creativitatea îți va fi cu siguranță apreciată de oricine va trece pragul casei.

În grădină

         Plăcile de gresie pot fi folosite în multe moduri ingenioase chiar și în grădină. Dacă ești un împătimit al plantelor și florilor cochet aranjate în grădină, din gresie poți confecționa noi măști pentru ghivecele tale. Este foarte simplu și nu necesită un mare efort. Pe de altă parte, dacă mai ții minte măsuța aceea veche de cafea pe care ai ai tot vrut să o arunci, acum o poți recondiționa în cel mai autentic mod. După curățare, lipește bucățele de gresie pe suprafața măsuței și acuper-o în întregime cu un strat de lac protector. Rezultatul va fi minunat și poți așeza acum măsuța în centrul atenției.

         În concluzie, gresia poate fi materialul salvator din casa ta. Nu doar că este foarte ușor de curățat și întreținut pe termen lung, dar este și extrem de simplu de lucrat cu ea. Dacă adaugi și versatilitatea materialului, gresia va reprezenta cel mai bun prieten al tău atunci când vine vorba de micile amenajări interioare la care visezi mereu.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare