De ce sunt atat de des utilizate portofelele de piele?

Publicat: Expresul

Barbatii, in mod special, dar si femeile prefera sa poarte portofele din piele, din mai multe motive. Din fericire, exista portofele din piele pentru doamne, foarte elegante si care merg perfect la orice outfit. Aceste portofele atrag imediat atentia atunci cand sunt scoase la restaurant sau in alte locuri publice si sunt cele mai bune variante prin care se poate dovedi eleganta si rafinamentul.

Avantajele portofelelor din piele

Nu degeaba majoritatea persoanelor prefera portofele piele. Acestea au o serie de avantaje si de beneficii care trebuie sa fie cu siguranta luate in calcul deoarece fac diferenta dintre un obiect de calitate si un obiect de duzina.

Mirosul de piele

Toate obiectele confectionate din piele au un miros specific. In timp ce portofelele realizate din imitatie de piele sau din alte materiale similare au un miros tipic de plastic, cele din piele au acel miros special de piele vopsita. Este vorba despre un miros absolut incantator, care persista si care impresioneaza doar prin prezenta sa.

Rezistenta

Cele mai citite articole

Portofelele din piele sunt cele mai rezistente tipuri de portofele. Ele vor dura foarte mult timp fara sa se deterioreze si fara sa isi piarda forma. Portofelele realizate din imitatii sau din alte materiale sunt usor de deformat si vor deveni inestetice dupa doar cateva luni de utilizare, moment in care vor trebui schimbate. Un portofel de piele insa isi va mentine forma si aspectul destul de mult timp.

Economie de bani

Chiar daca un portofel de piele costa mai mult decat unul din imitatie de piele, spre exemplu, acesta are o durata de viata superioara, ceea ce inseamna ca in timp implica o mare economie de bani. Un portofel care trebuie schimbat des implica si investitii mai dese, in timp ce unul din piele poate fi folosit chiar si mai multi ani.

Usor de intretinut si de curatat

Portofelele din piele ecologica sau din alte materiale, cum sunt cele din textile se intretin greu sau nu pot fi intretinute pentru ca se deterioreaza complet. Pielea insa permite intretinerea utilizand substante speciale pentru curatarea pielii, anumite tipuri de silicon pentru luciu si o carpa speciala care sa nu zgarie. In sensul acesta se poate folosi inclusiv carpa cu care se sterg ochelarii pentru ca este fie din microfibra, fie din piele de caprioara. Ceea ce conteaza este ca pielea sa nu fie expusa foarte mult la contactul cu apa pentru ca exista riscul sa se pateze.

Potrivite pentru orice tinuta

Portofelele din piele se potrivesc la orice tinuta, inclusiv la cea de tip casual. La toate aceste avantaje, se adauga si faptul ca portofelele din piele sunt elegante si relevante pentru ideea de rafinament si stil. O doamna care scoate un portofel de piele foarte delicat si finut, sau un domn cu un portofel din piele masculin, emana in jur noblete si seriozitate.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare