De ce au nevoie copiii de jucarii de plus

Publicat: Expresul

Cu totii am avut in copilarie macar o jucarie preferata din plus, de care eram nedezlipiti pana la o anumita varsta, cu care obisnuiam sa vorbim sau sa dormim. In amintirea acelor vremuri minunate, astazi, fiecare parinte incearca sa retraiasca acele amintiri, cumparandu-le copiilor lor jucarii din plus. Moi, umplute cu materiale speciale, in diverse forme si reprezentand fel de fel de animalute si personaje celebre, aceste jucarii sunt un adevarat simbol al copilariei in lumea intreaga.

  Prima tara care a creat o papusa din plus a fost Germania, astfel de jucarii raspandindu-se apoi in Marea Britanie si apoi in Statele Unite.

De ce sunt atat de iubite animalutele din plus?

Aceste jucarii umplute sunt in primul rand foarte distractive. De asemenea, sunt sigure pentru copii. Dincolo de asta exista o multime de alte avantaje fantastice pe care jucariile din plus le ofera copiilor:

Educative

  Jucariile din plus in forma de animale sunt un mijloc pentru cei mici de a invata cum arata adevaratele animale pe care nu vor avea ocazia prea curand sa le vada in realitate. Vor afla cum arata un leu, un animal de companie sau alte animale si pasari exotice.

Creativitate

Cele mai citite articole

Aceste plusuri au rolul de a dezvolta imaginatia copiilor. Ei isi vor imagina ca aceste animalute ii asista ca un adevarat animal de companie in timpul actiunilor pe care le desfasoara. De exemplu, multi copii obisnuiesc sa isi ia cu ei jucaria preferata atunci cand merg cu parintii la cumparaturi, in ideea ca au alaturi un prieten.  In cele din urma, fiecare copil are nevoie de un animal de companie pentru a deveni mai afectiv.

Sentimente

Jucaria din plus, precum cele de la RiciPici.ro, reprezinta o metoda importanta de exteriorizare a emotiilor copilului. El o va lovi, o va arunca si o va saruta. In acest fel cu siguranta copilul va ajunge sa fie constient mai usor de propriile sentimente.

Prietenie

Exista situatii cheie, cum ar fi discutarea strategiilor pe care copii le pun la cale, pe care simt nevoia sa le vorbeasca cu cineva dar nu cu o persoana matura. Ei au nevoie de cineva in fata caruia sa se dea in spectacol si cu care sa poata vorbi toata ziua. Iar cand sunt foarte atasati de jucaria preferata, isi vor dezvalui strategiile in fata lor.

Calmare

Dupa ce aceste animale din plus devin prietenul cel mai apropiat al copiilor, incep sa le trateze ca pe niste animale reale. Acest lucru ii relaxeaza. De aceea, multi copii prefera sa adoarma cu animalutul de plus in brate.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare