Alegerea primei biciclete electrice: criterii importante de care trebuie sa tina cont cumparatorii

Publicat: Expresul

Bicicletele electrice sunt dispozitive din ce in ce mai apreciate atat in randul tinerilor, cat si in randul adultilor. In conditiile unui trafic atat de aglomerat in marile orase, un astfel de dispozitiv este o adevarata investitie. Se observa o dezvoltare fara precedent a acestei nise, bicicletele electrice reusind sa atraga din ce in ce mai multi cumparatori si utilizatori.

Alegerea unei biciclete electrice Monkey este usor de facut, cu conditia ca potentialii cumparatori sa cunoasca bine criteriile de departajare a modelelor existente. Fiind usor de utilizat, avand performante concrete, bicicletele electrice atrag din ce in ce mai multi adepti din randul oamenilor obisnuiti care vor sa ajunga la serviciu sau la cursuri fara a pierde zeci de minute prinsi in aglomeratie.

Cum sa alegi prima bicicleta electrica

Alegerea unei biciclete traditionale nu este dificila. Se pune accent pe model, pe masa maxima pe care poate sa o suporte, pe producator si pe design. In cazul unei biciclete electrice, lucrurile nu sunt atat de simple, insa doua criterii ajuta orice cumparator sa isi restranga campul de cautare: pretul bicicletei si stilul acesteia.

Dupa ce cumparatorii fac o analiza asupra scopului in care achizitioneaza bicicleta electrica si asupra caracteristicilor pe care trebuie sa le aiba, dupa ce fac o analiza a comportamentului pe doua roti, pot alege o bicicleta electrica ce se va mula cat mai bine pe nevoile lor.

Cele mai citite articole

In functie de stil si de destinatie, bicicleta electrica poate fi de tip off road, cruiser, de oras (indeosebi cele pliabile) si de specialitate. Concentrandu-si atentia pe gasirea unei biciclete pentru transportul urban, clientii vor ajunge la concluzia ca o bicicleta electrica pliabila se va dovedi o alegere excelenta. Aceasta va aduce tehnologia urbana mai aproape de nevoile lor, iar pentru a o folosi nici macar nu au nevoie de carnet de conducere.

Mersul pe bicicleta electrica este facil si foarte placut, mai ales pe perioada anotimpului cald. In general, o bicicleta electrica pliabila poate atinge pana la 25 de kilometri pe ora, permitand utilizatorilor sa parcurga pana la 60 de kilometri. Bicicleta electrica nu produce emisii nocive pentru mediul inconjurator, dispune de un incarcator pentru telefon, precum si de posibilitati de depozitare foarte variate: in apartament, in beci, in boxa de bloc, in portbagaj, langa birou, langa masa de la terasa preferata, iar lista poate continua.

Criterii tehnice de departajare a bicicletelor electrice

Modul de amplasare al motorului unei biciclete electrice va dicta masura in care utilizatorii vor putea profita de viteza bicicletei. Motorul amplasat in butucul rotii este destul de zgomotos, in timp ce motorul amplasat central este mult mai eficient.

Modul de functionare al motorului este de doua tipuri: cu pedalare asistata si cu putere constanta. Motorul cu pedalare asistata se activeaza numai in momentul in care utilizatorul incepe sa pedaleze, in timp ce motorul cu putere constanta nu mai este conditionat de acest lucru.

Bicicletele electrice pot fi departajate si in functie de puterea motorului, de tipul bateriei, de autonomia si de tensiunea acesteia, precum si de pret.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare