Cele mai comune intrebari puse de antreprenori firmelor de curatenie si raspunsurile acestora

Publicat: Expresul

Pentru ca un numar tot mai mare de antreprenori apeleaza la servicii de curatenie in Bucuresti, a fost facut un top al celor mai comune intrebari puse de acestia si raspunsurile pentru ele, astfel incat sa fie mai clar acum pentru toti ce implica serviciile de curatenie si care sunt avantajele lor.

Se va face curatenie in fiecare zi?

De cele mai multe ori. Nu este nevoie de curatenie birouri generala in fiecare zi. In majoritatea cazurilor firmele de curatenie vin de doua ori pe luna si fac curatenie generala, luand la mana fiecare coltisor si suprafata din companie. In restul timpului, angajatii sunt cei care mentin aceasta curatenie si care se asigura ca nu este dezordine in birou. Nu este nevoie ca geamurile sa fie sterse in fiecare zi si nici nu este necesara curatarea profesionala a podelelor zilnic, nici macar in sezonul rece.

Angajatii ajuta la curatenie?

Cele mai citite articole

Nu. Acest raspuns este unul ferm. In momentul in care echipa de curatenie este prezenta, daca angajatii sunt la lucru ar trebui sa ia o pauza si sa paraseasca spatiul de lucru pana cand curatenia este facuta. Echipele de curatenie sunt formate din persoane cu experienta care vor fi doar incurcate de angajati, daca acestia incearca sa se implice in procesul de curatare a spatiului. In plus, se lucreaza cu instrumente speciale si cu substante cu potential periculos, iar angajatii ar trebui sa stea departe de ele.

Inainte ca echipa de curatenie sa vina trebuie sa fie curatate in mare birourile?

Nu. Este suficient ca angajatii sa isi ia obiectele personale si toate documentele sau obiectele firmei si sa le puna la locul lor, astfel incat sa nu existe riscul de a se piele sau de a se amesteca cu alte documente. Foarte multi antreprenori isi pun angajatii sa mature birourile, sa stearga pe jos si chiar sa stearga geamurile sau sa curete monitoarele de teama ca se vor face de rusine atunci cand vine firma de curatenie. In realitate, acestea sunt doar alegeri gresite. Daca angajatii fac curat inainte, scopul contractului cu firma de curatenie nu mai exista si practic firma va plati degeaba anumite servicii.

Firma de curatenie vine cu instrumentele si consumabilele proprii?

Da. Desi s-au vazut si antreprenori care incearca mai intai sa isi cumpere aspiratoare pentru geamuri, aspiratoare pentru podele, solutii profesionale si alte materiale scumpe, in realitate nu vor avea nevoie de ele pentru ca echipa de curatenie va lucra cu propriile materiale. Angajatii firmei de curatenie nu vor folosi alte electronice decat cele pe care le aduc ei si pentru care au semnat fisa cu normele de protectie a muncii si normele de utilizare, pentru ca, atunci cand folosesc altceva, daca apar accidente nu au nicio acoperire. In ceea ce priveste substantele utilizate, firma de curatenie va avea mereu solutii mai eficiente decat cele pe care antreprenorul le gaseste pe piata, ramanand de fiecare data sa utilizeze proprii detergenti.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare