Cand este nevoie de o evaluare imobiliara?

Publicat: Expresul

Exista o serie intreaga de domenii in care serviciul de evaluare proprietati imobiliare este nu doar necesar sau se rezuma la o simpla optiune, ci cu adevarat esential  si de rezultatele finale ale lui depind decizii importante care vor fi luate in aceasta baza. De aici si marea cerere pentru serviciile oferite de evaluatori, pentru ca plaja pe care o acopera aceste analize complexe, detaliate si precise este una extrem de larga.

Garantarea imprumutului bancar, conditionata de evaluarea unei proprietati  imobiliare

Iar printre cele mai frecvente situatii in care este extrem de important sa se apeleze la o companie de consultanta imobiliara in vederea efectuarii unei evaluari de proprietate imobiliara se numara cea referitoare la garantarea unui imprumut bancar. De asemenea, atunci cand se intentioneaza demararea unei tranzactionari, pentru a se estima pretul corespunzator vanzarii sau respectiv cumpararii unei proprietati imobiliare. De asemenea, tot de ajutorul specializat al unui evaluator este nevoie in cazul raportarilor financiare, prin evaluare urmand sa se stabileasca valoarea reala a acelei proprietati imobiliare  care va face obiectul analizei.

Evaluarea proprietatii imobiliare, fie ca este vorba despre terenuri libere sau construite, spatii de birouri, spatii comerciale, spatii industriale, tot felul de spatii rezidentiale, hoteluri etc, se impune atunci cand se stabilesc taxe si este esentiala o estimare precisa a valorii impozabile a acelei proprietati imobiliare. Totodata, sunt demarate evaluari de acest tip atunci cand sunt demarate studii de piata imobiliara, care la randul lor, odata finalizate, pot fi utilizate intr-o diversitate de domenii.

Evaluarea specialistilor, decisiva pentru a face cea mai buna achizitie imobiliara

In astfel de situatii, pentru cei care intentioneaza sa investeasca sau cauta cele mai bune utilizari pentru un teren liber sau construit, analiza detaliata si datele corespunzatoare rezultate din activitatile specifice realizate in acest sens de catre specialistii evaluatori vor fi extrem de utile in luarea celei mai potrivite decizii.

Asta, pentru ca, odata finalizata evaluarea, va oferi cele mai solide argumente, bazate pe estimari si studii elocvente, in favoarea alegerii celei mai bune variante, care va maximiza potentialul acelui teren liber sau construit si eventual abandonarea unei directii spre care se orientau initial, atunci cand inca nu existau  toate aceste date realizate de profesionisti.

De asemenea, este important atunci cand avem nevoie de o evaluare pentru o proprietate imobiliara, sa apelam la o companie de profil ai caror experti sunt acreditati de catre Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR).

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare