7 trucuri pentru a fi mai sociabil si distractiv

Publicat: Expresul

Ti-ar placea sa fii mai sociabil? Eliberati-va de nesigurante sau rusine si incepeti sa cunoasteti oameni noi? In acest articol iti oferim 7 trucuri pentru a incepe sa fii una.

O persoana sociabila este cea care are posibilitatea de a stabili relatii sociale si careia ii place, de asemenea, sa interactioneze cu ceilalti. Dar cum sa fii mai sociabil? Este ceva ce poate fi practicat?

Daca, desi iti plac oamenii si relatiile sociale, iti este greu sa fii sociabil, nu rata sfaturile noastre pe care le-am gasit pe uniunea.ro

Ideea este sa incepi putin cate putin, cu actiuni care sa nu genereze prea multa anxietate, sa te lasi progresiv.

7 chei pentru a fi mai sociabil

Daca o dorim in acest fel, ne putem imbunatati la nivelul nostru social. Vom vorbi despre 7 strategii care va pot ajuta sa o realizati.

1. Incepe cu pasi mici

Cum sa fii mai sociabil? Prima cheie pe care ti-o oferim este urmatoarea: incepe putin cate putin. Incepeti cu mici provocari.

De exemplu, vorbind cu persoana din spatele tejghelei, care iti vinde paine, care iti aduce un pachet acasa. Dupa ce o faci de mai multe ori, vei vedea ca nu mai simti acea nervozitate initiala. Este timpul sa cresti dificultatea, de exemplu, sa ceri unui strain indicatii pe strada.

2. Zambeste

Dupa cum spunea George Eliot, „ purtati un zambet si veti avea prieteni; imbraca sprancenele si vei avea riduri. Si este ca zambetul este un instrument de comunicare non-verbala, o poarta catre socializare, care permite altora sa te acceseze, iar tu la altii.

Lasa-ti chipul sa arate surpriza, uimire sau indignare. Este un mod de a-i spune celuilalt ca suntem atenti, impartasind cu el una dintre cele mai valoroase resurse pe care le avem: timpul. Un zambet va permite sa scurtati distantele, sa reduceti jena si sa incepeti sa va conectati cu oamenii.

3. Aplica tehnica mastii

Cele mai citite articole

Aceasta este o strategie utilizata pe scara larga de actori si cantareti. Implica crearea unui „alter ego”, o personalitate diferita de a ta care te poate ajuta sa intreprinzi actiuni pe care tu le consideri, sau altii le-ar considera, nepotrivite pentru tine. Daca esti o persoana rece, incearca sa fii o persoana mult mai apropiata pentru o perioada.

4. Incearca sa socializezi in locurile care iti plac

O alta idee cheie care te poate ajuta sa fii mai sociabil este sa alegi locurile in care ai vrea sa socializezi. Trebuie sa fie locuri care sa genereze calm, securitate, confort… Locuri care va plac, de la o biblioteca la o cantina sau un parc. Aveti grija de mediul inconjurator este important pentru ca va poate ajuta sa va relaxati .

5. Cauta interese comune

Daca nu stii despre ce sa vorbesti, cauta interese comune cu celalalt. Interese comune, hobby-uri, subiecte de conversatie, pasiuni comune… Nu va fie teama sa intrebati.

Aflati ce va poate conecta cu cealalta persoana si incepeti de acolo. Vei vedea cum cu un subiect pe care il stapanesti sau care te intereseaza iti este mai usor sa socializezi.

6. Selecteaza cu cine esti interesat sa socializezi

Cand vine vorba de a fi mai sociabil, nu este vorba atat de a vorbi cu toata lumea la intamplare sau fara criterii . Prin urmare, selectati persoanele cu care sunteti interesat sa interactionati.

7. Ai incredere in tine

Ai incredere in abilitatile tale, in abilitatile tale sociale, in felul tau de a fi. In tine, in experienta ta, exista multe motive pentru a continua.

Desi tehnica mastii te poate ajuta sa exersezi si sa te eliberezi de frica, adevarul este ca autenticitatea este lipiciul care va ajunge sa consolideze acele relatii cu ceilalti. Nu exista nimic ca sa fii tu insuti, sa te cunosti si sa incepi sa arati ca suntem buni in asta .

Cand vine vorba de cresterea increderii in sine, acesta este ceea ce te poate ajuta: sa te cunosti si sa-ti arati, incetul cu incetul, ca ai atuuri mari care te fac unic.

Cand interactionezi cu ceilalti, nu trebuie sa fii „cel mai dragut”, „cel mai amuzant” sau „cel mai deschis”. Eliberati-va de presiunile autoimpuse si de cautarea perfectiunii. Trebuie doar sa fii tu si sa te bucuri de interactiunile tale.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare