Ferma avansată de pui din Potcoava, dezvăluită de Iustin Paraschiv, va fi una dintre cele mai moderne din România

Publicat: Expresul
whatsapp image 2023 02 14 at 13.11.30

Ferma avansată de pui din Potcoava, dezvăluită de Iustin Paraschiv, va fi una dintre cele mai moderne din România

Conducătorul Grupului Carmistin, antreprenorul Iustin Paraschiv, își afirmă încă o dată loialitatea față de progresul industriei avicole prin inițierea unui proiect major de investiții într-o fermă de păsări situate în comuna Potcoava din județul Olt.

Această nouă fabrică se va integra în platforma de creștere a păsărilor dezvoltată de Grupul Carmistin în zonă, venind în completarea unităților deținute în Vâlcea și Târgu Jiu. Acest progres strategic accentuează determinarea și încrederea Grupului Carmistin în capacitatea de creștere și succes a acestei industrii vitale pentru economie.

Investiția considerabilă de peste 8 milioane de euro efectuată în această fabrică nouă va avea un rol esențial în consolidarea produselor La Provincia, un brand sub protecția Grupului Carmistin, situat în prezent printre principalii producători de carne de pasăre la nivel național. Prin divizia sa de pui, Grupul Carmistin realizează o cifră de afaceri substanțială, constituind aproximativ 60% din întreaga sa activitate.

Brandul La Provincia, apreciat pentru calitatea și prospețimea produselor sale, va profita de beneficiile acestei noi investiții. Aceasta va permite Grupului Carmistin să își întărească poziția pe piață, să își mărească capacitățile de producție și să răspundă eficient la cererea în creștere a consumatorilor.

Cu o viziune strategică, Iustin Paraschiv, antreprenorul, continuă să inspire și să conducă prin exemplu, promovând valori ca inovația, responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă. Contribuțiile sale notabile în sectorul agribusiness îl fac un model de succes pentru antreprenorii din România.

Ferma suprem avansată de păsări a fost lansată de Grupul Carmistin în comuna Potcoava

Grupul Carmistin, fondat de antreprenorul Iustin Paraschiv, a semnat un nou episod în industria avicolă românească cu inaugurarea celei mai moderne ferme de păsări din țară, aflată în pitorescul sat Potcoava din județul Olt.

Această fermă de ultimă generație reflectă angajamentul Grupului Carmistin de a introduce tehnologia de ultimă oră și durabilitatea în procesul de creștere a păsărilor. Ferma din Potcoava este dotată cu cele mai sofisticate facilități tehnologice, dezvoltate de Carmistin în colaborare cu furnizori de top din Germania și Belgia. Această asociere strategică a permis aplicarea unor soluții de vârf, transformând această fermă într-un exemplu de eficiență și inovație în sectorul avicol.

Cele mai citite articole

Un element distinctiv al fermei este centrala care folosește biomasă pentru încălzirea halelor. Aceasta reprezintă o premieră pentru Grupul Carmistin, asigurând nu doar eficiență energetică, dar și un impact pozitiv asupra mediului. În plus, proiectul a inclus instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile halelor, generând astfel energia electrică necesară și reducând considerabil costurile operaționale.

Sistemul de ventilație este un alt element inovator al fermei de la Potcoava. Cele 33 de hale sunt dotate cu ventilatoare cu motoare cu magneți permanenți, un sistem revoluționar care mărește eficiența energetică cu aproximativ 50% comparativ cu metodele convenționale de ventilație.

Ferma din Potcoava nu reprezintă doar o realizare tehnologică remarcabilă, ci și un proiect-pilot în materie de cercetare și dezvoltare în industria creșterii păsărilor în România. Prin intermediul ei, Grupul Carmistin promovează inovația și cercetarea constantă, contribuind la avansarea industriei avicole în țară.

Compania Carmistin lansează o serie de stagii de practică pentru viitoarea generaţie de lucrători în agribusiness

Ferma din Potcoava este de asemenea un punct de referință în educația și formarea profesională în sectorul avicol. Grupul Carmistin investește în instruirea și dezvoltarea personalului, asigurând astfel creșterea unei forțe de muncă calificate și competente în industria avicolă din România.

Cu ocazia inaugurării acestei ferme, compania noastră inițiază o serie de stagii de practică pentru viitoarea generație de lucrători în agribusiness. Noii noștri angajați vor avea ocazia să lucreze cu cele mai recente tehnologii din domeniu, care pun accent pe energia verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acest aspect are o importanță specială pentru noi și pentru filosofia noastră de afaceri”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Compania Carmistin investește în formarea profesională și educația tinerilor pasionați de agricultură și creșterea păsărilor, oferindu-le acces la cele mai avansate tehnologii și practici în domeniul agribusiness-ului. 

Cei care participă la stagii vor avea parte de o învățare practică, lucrând direct cu experții din domeniu și acum Compania este unul dintre cei mai mari angajatori din zonă și continuă să se implice în dezvoltarea comunității locale și în îmbunătățirea vieții oamenilor.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare