Cum alegi o mașină second hand fiabilă?

Publicat: Expresul
mașini second hand

Cum alegi o mașină second hand fiabilă?

Achiziționarea unei mașini second hand este o variantă excelentă atunci când vrei să te bucuri de plăcerea condusului, să ai confort dar și să te încadrezi într-un buget.

Alegerea celei mai bune mașini second hand însă, este un proces care cuprinde o serie de variabile foarte importante: caracteristici, specificații, performanțe tehnice, aspect exterior, aspect interior, preț.

Pe lângă toate aceste criterii, fiecare șofer își dorește 2 lucruri de la viitoarea sa mașină: să funcționeze bine, fără să fie nevoie de prea multe reparații și să îi placă. Fiabilitatea și estetica mașinii capătă o importanță deosebită atunci când alegem chiar și o mașină second hand.

Partea bună este că piața ne oferă o mulțime de variante din care chiar avem de unde alege. Mii de anunțuri online cu vânzări auto sunt updatate zilnic pe site-urile specializate și cu siguranță vei găsi o mașină care să îți îndeplinească toate cerințele.

Cum alegi dintre toate aceste anunțuri un autoturism cu adevărat fiabil?

În primul rând, acordă timp pentru a te informa despre caracteristicile mărcilor și despre performanțele modelelor pe care acestea le propun. Află cât mai multe informații, citește sau vizionează cât mai multe review-uri, află problemele cu care acestea se pot confrunta cel mai des și compară modele din aceeași clasă. Chiar dacă ai deja un model favorit, poți descoperi că un altul propus de o altă marcă este echipat cu opțiuni mult mai bune, are mai multe caracteristici de siguranță și poate fi la un preț asemănător sau poate chiar mai mic. 

Află de asemenea și care sunt viitoarele costuri de întreținere, cât ar fi impozitul sau asigurările și cât de scumpe sunt piesele în cazul în care vei avea nevoie de reparații în plus față de reviziile clasice. 

Interesează-te și cam cât de mare este deprecierea față de prețul inițial de lansare la modelele noi, ca să îți dai seama dacă ar fi rentabil în situația în care ai vrea să o revinzi chiar tu în viitor.

Cele mai citite articole

Înarmat cu toate aceste informații, fă o listă scurtă cu câteva modele de mașini pe care ți-ar plăcea să le conduci din toate punctele de vedere. Ideal ar fi să te îndrepți către alegerea unor autoturisme care și-au dovedit fiabilitatea în timp și mai puțin doar pe partea estetică. Sigur, este foarte important ca o mașină să ne dea o stare de bine atunci când o conducem, dar este și mai important ca aceasta să funcționeze bine, să nu aibă nevoie de prea multe reparații odată cu trecerea timpului și să te poți baza pe ea că este sigură, oricât de multe sau cât de departe ar fi drumurile pe care dorești să le faci.

Cel mai simplu mod de a căuta modelele pe care ți le dorești ca să poți să le testezi și în realitate este să folosești internetul.

Aici vei găsi zilnic mii de anunțuri cu vânzări auto updatate zilnic. Pentru a eficientiza procesul, platforma cautimasina.ro preia anunțurile de la peste 160 de site-uri de profil din toată România și le afișează în același loc. Orice model ți-ar plăcea este imposibil să nu îl găsești aici. Cu o interfață foarte ușor de folosit, găsești într-un singur loc toate ofertele disponibile în piață pentru același model. 

Ai o secțiune specială unde poți să completezi criterii ca marcă, model, an de fabricație minim și maxim, preț minim și maxim, caroserie sau combustibil și platoforma îți va returna exact rezultatele pe care le cauți. 

Ai posibilitatea de a compara de asemenea prețuri astfel încât să vezi dacă un preț se încadrează în media pieței sau dimpotrivă este mult prea mare sau prea mic. Ambele situații fiind unele de evitat, întrucât pot ascunde diverse probleme. 

Odată selectate cele mai bune anunțuri, poți contacta proprietarii pentru a afla detalii suplimentare despre mașini și pentru a putea să le vezi și să le testezi în realitate.

O mașină fiabilă oricât de mulți ani ar fi trecut de la fabricație, dacă a fost întreținută corect și nu a suferit daune majore, vei observa atunci când o testezi că motorul și caracteristicile de siguranță cu care vine echipată, își vor păstra capacitățile.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare