Cum să îmbunătățești radical gradul de confort al unui apartament?

Publicat: Expresul
Cum să îmbunătățești radical gradul de confort al unui apartament

Dacă vrei să ai parte de mai mult confort la tine acasă, dar cu un minim de investiție, noi, echipa Eurotenda, am întocmit pentru tine o listă cu idei practice și eficiente pe care să le pui chiar acum în aplicare. Citește-le pe toate și descoperă cum, cu puțină imaginație, chiar și fără să cheltuiești mulți bani, poți să-ți transformi casa în cea mai confortabilă locuință cu putință. 

7 Idei pentru a crește gradul de confort al locuinței tale

#1 Instalarea unei pergole bioclimatice

Dacă locuiești la ultimul etaj și balconul sau balcoanele apartamentului tău nu au un acoperiș, instalează pergole bioclimatice care să-ți ofere protecția necesară în zilele cu precipitații, dar și posibilitatea de a le deschide complet atunci când vrei să ai parte de mai multă lumină în încăpere. Astfel de pergole bioclimatice poți comanda direct din magazinul Eurotenda.ro, iar pe baza cererii tale, noi îți voi fabrica niște copertine care să se potrivească perfect la spațiul pe care dorești să-l acoperi.

#2 Instalarea unor copertine retractabile la ferestre

Știai că poți monta copertine retractabile nu doar la balcoane, ci la toate ferestrele apartamentului tău. Copertinele noastre inteligente cu mai multe poziții de deschidere sunt mult mai eficiente decât jaluzelele atunci când vrei să te protejezi de acțiunea nefastă a razelor de soare și în plus, pentru că se montează la exterior, nici nu ocupă spațiul interior al apartamentului. Fabricăm pe comandă și comercializăm copertine retractabile de înaltă calitate, care pe timp de vară sporesc din plin gradul de confort al celor care le folosesc.

#3 Închiderea balcoanelor cu rulouri PVC

La fel ca și pergolele biocliamtice sau inteligentele copertine retractabile descrise mai sus, și rulourile PVC pentru închiderea balcoanelor pot fi comandate direct din magazinul Eurotenda.ro în urma măsurării golului ce urmează a fi acoperit. Spre deosebire de niște geamuri obișnuite, rulourile PVC permit mai bine aerisirea balcoanelor și lasă să intre și mai multă lumină în interior pentru că necesită mult mai puține cadre de susținere.

#4 Instalarea unei centrale termice

Cele mai citite articole

Am zis inițial că vom vorbi în această listă doar de idei de amenajare convenabile. Dar, dacă analizăm pe termen lung investiția într-o centrală de apartament ajungem să realizăm că putem plăti mai puțin pentru utilități, dar și să trăim mai bine instalând un astfel de mecanism. Dacă în cartierul unde locuiești apa caldă este o himeră și iarna mai mult te încălzești prin mijloace proprii precum aerul condiționat sau reșoul decât prin caloriferele conectate la rețeaua de încălzire a orașului, atunci, există mari șanse să cheltuiești mai puțin pe încălzire și să te simți mai confortabil în propria locuință dacă investești într-o centrală termică pe gaz.

#5 Vopsirea pereților în alb

S-ar putea să te întrebi ce legătură are confortul resimțit de locatari cu vopseaua în care sunt pictați pereții casei. Dar dacă îți plac spațiile generoase ca dimensiuni și luminoase, îți dai seama rapid că există o legătură puternică între gradul de confort și culori. Niște pereți albi, pe lângă faptul că sunt mult mai ușor de întreținut, dau impresia de mai mult spațiu, dar invită înăuntru și mai multă lumină.

#6 Schimbarea saltelelor cu unele tari

Cum era de așteptat, saltelele unui apartament influențează și ele gradul de confort resimțit de locatarii acestuia. Pentru o odihnă cât mai plăcută, este necesar ca saltelele patului și dacă se poate și cele ale canapelei să fie niște saltele cât mai tari, care să susțină corpul într-o poziție sănătoasă. Iar dacă investiția într-o canapea cu saltele tari ți se pare prea costisitoare, poți alege în schimb un cadru de pat scund, de o persoană, o piesă de mobilier pe care americanii o numesc day bed, să cumperi pentru ea o saltea cu arcuri și s-o folosești pe post de canapea. Astfel, camera ta de zi sau orice altă încăpere în care vei folosi această piesă de mobilier, va deveni nu doar mai confortabilă, ci și mai atractivă din punct de vedere vizual.

#7 Investiția în plante

Plantele nu creează umbră, nu fac lumină în casă, nu țin de cald și nici nu te poți așeza pe ele. Dar în schimb dau locuinței aspectul unui cămin cald și primitor care influențează gradul de confrot resimțit de locatari, la nivel psihic.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare