Exista diferente intre camerele de filmat obisnuite si cele pentru interventii live?

Publicat: Expresul

Filmarile video HD sau UHD nu mai sunt doar pentru anumite tipuri de productii video, ci acestea au devenit un tip de filmare folosit in aproape orice situatie, mai ales ca si filmarile 4K au devenit mult mai des intalnite. 

Pentru o calitate ridicata a imaginii este important sa se foloseasca o camera cat mai performanta, care sa permita adaptarea la orice situatie. O astfel de camera este si Panasonic AG-CX350, care in ciuda unor dimensiuni reduse, reprezinta echipamentul potrivit pentru transmisiunile video si comunicare. 

Astfel ca acest model de camera video portabila este potrivit atat pentru inregistrarea de stiri, cat si pentru streaming live, care este tot mai popular in randul consumatorilor de entertainment si informatii online. 

Care sunt caracteristicile camerei Panasonic AG-CX350? 

Acest model de camera video de la Panasonic este considerata a fi o tehnologie de ultima ora, cu o dimensiune mica si compacta, dar care include toate functiile prezente pe o camera video clasica, folosita de canalele de stiri, in mod special. In plus, aceasta camera detine si functia de RTMP/ RTSP, care permite utilizarea pentru crearea de productii live si de streaming. 

Cele mai citite articole

Totodata, obiectivul folosit este unul foarte performant, care are unul dintre cele mai largi unghiuri din domeniu, astfel ca nu mai este necesar un obiectiv de conversie, iar distorsiunile sunt minimizate foarte mult. 

Ce camere sunt folosite pentru filmarile obisnuite? 

Alegerea camerei de filmat trebuie sa se faca in functie de tipul continutului video si de obiectivul acestuia. De exemplu, camera amintita mai sus poate fi folosita cu succes atat de programele de televiziune si stiri, cat si de cele creeaza productii pentru platformele de streaming. De asemenea, acestea din urma au posibilitatea de a gasi o camera de filmat mult mai potrivita pentru activitatea respectiva, care contine functii specifice.  

In schimb, cei care produc continut video de tip vlogging pot alege un tip de camere care nu fac parte din categoria celor profesionale, dar care pun accent pe calitatea imaginii. 

Prin urmare, exista o serie de diferente intre camerele video folosite pentru realizarea unor filmari din diferite arii de activitate si care ar trebui adaptate la specificul acestora. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare