Cum se desfăşoară procedura de deces pentru persoanele care decedează la domiciliu şi cât de eficiente sunt serviciile funerare?

Publicat: Expresul

Pentru că sunt foarte multe persoane care preferă să nu se ducă la spital, ci să stea în confortul propriului domiciliu şi să fie îngrijiţi în cazul în care sunt diagnosticaţi cu o afecţiune necruţătoare sau în ultimul stadiu, este foarte important ca rudele să ştie care este procedura de deces la domiciliu, ce presupune aceasta, care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze şi de ce trebuie să apeleze la ajutor specializat.

Fie că decedează în urma unei afecţiuni îndelungate sau în urma unui accident nefast la domiciliu, a unui infarct sau a unui accident vascular cerebral sau din cauze ce nu ar trebui menţionate, rudele trebuie să parcurgă toate etapele pentru a le asigura defuncţilor ceea ce le este necesar pentru o înmormântare creștinească.

Care este primul lucru ce trebuie făcut în cazul unui deces la domiciliu?

În cazul în care unul din membrii familiei descoperă tragicul accident, acela al morţii unei rude sau a unui membru al familiei chiar la domiciliul, este important să îşi stăpânească la început emoţiile şi să ia cele mai bune decizii, să gândească limpede şi să apeleze la ajutor profesional. După ce cheamă ambulanţa, după ce apelează serviciul 112, se constată decesul şi ulterior rudele sunt nevoite să cheme reprezentanţii unei firme care oferă servicii funerare în sector 5.

Cele mai citite articole

Este foarte important ca decesul să fie constatat la maxim 24 de ore după deces pentru a fi eliberat certificatul de deces, pe baza căruia să se poată obţine şi ajutorul de deces în baza căruia să se realizeze înmormântarea în mod corespunzător. Echipa responsabilă de servicii funerare este dedicată şi poate asista persoanele în cauză ce solicita serviciile pe tot parcursul paşilor acestui proces. După constatarea decesului la domiciliu, va urma îmbălsămarea decedatului, îmbrăcarea defunctului şi aşezarea în sicriu.

Transport funerar + pregătiri de înmormântare, toate pe seama reprezentanţilor firmei de servicii funerare

Pe parcursul pregătirilor de înmormântare, este important să fie asigurat şi transportul funerar între domiciliu şi capelă, dar şi între capela şi cimitir. Angajaţii companiei de servicii funerare au experienţă în domeniu şi sunt special pregătiţi pentru a acţiona în mod profesional în toate situaţiile în timpul transportului sicriului.

Nu în ultimul rând, echipă specializată în servicii funerare este pregătită inclusiv să ofere sprijin în organizarea parastasului, a invitaţilor şi a preparatelor care fac parte din tradiţiile şi obiceiurile de înmormântare. Cu siguranţă orice nelămurire poate fi discutată în orice moment cu reprezentanţii companiei funerare al cărui program este non stop, sprijinul fiind oferit tuturor clienţilor în mod gratuit.

În concluzie, în momentele grele de tristeţe şi de depresie în cazul unui deces acasă, este foarte util sprijinul din acest punct de vedere, pentru că familia şi apropiaţii decedatului se pot simţi depăşiţi de nivelul mare de responsabilităţi care apar în organizarea evenimentului de conducere a mortului pe ultimul drum.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!