Ce ar trebui să știe orice bărbat despre cravate?

Publicat: Expresul

Prea lungă sau prea scurtă, prea largă sau prea îngustă, cu model sau fără, cravata este un accesoriu care poate face cu adevărat diferența. Dacă pentru unii bărbați reprezintă doar un motiv de stres inutil, alții nu concep să poarte costumul fără una dintre diversele modele de cravate bărbați, aceștia considerându-le un must-have a acestei ținute.

Chiar dacă o iubesc sau nu, bărbații ar trebui să dețină măcar câteva exemplare de cravate, ele fiind considerate un accesoriu clasic. În cele ce urmează, vei descoperi o listă cu cele mai importante lucruri pe care trebuie ca orice bărbat să le cunoască, și anume:

Ce trebuie să știi despre nodul de la cravată?

În prezent, există aproximativ 180 de variante de a face nodul de la cravată, însă toate acestea nu își găsesc atât de mult utilitatea.

Nodul de cravată poate fi realizat în multe moduri, însă, indiferent pe care îl alegi, acesta trebuie să se potrivească cu ținuta și tipul de cravată aleasă.

Există trei tipuri de noduri la cravată pe care le poți integra ușor în ținută, și anume:

  • Nodul simplu
  • Nodul Windsor
  • Nodul Half Windsor

Care este lungimea corectă a cravatei?

Nu există neapărat o lungime recomandată a cravatei, însă aceasta trebuie să aibă o lungime corectă în raport cu înălțimea curelei. Mai exact, cravata trebuie să aibă vârful deasupra cataramei de la cureaua de pantaloni, acesta este și motivul pentru care este recomandat să încerci o cravată înainte de a o cumpăra.

Cele mai citite articole

Dacă lucrurile sunt clare privind lungimea unei cravate, lățimea poate diferi, însă trebuie să se potrivească cu restul ținutei, în special cu sacoul costumului.

Cureaua și cravata trebuie să aibă aceeași culoare?

Cureaua este subordonată cravatei, din toate punctele de vedere. Trebuie să ai grijă ca modelul de cămașă și cravata să se coordoneze , iar cureaua și pantofii să aibă aceeași culoare.

Dacă îți dorești să fii mai îndrăzneț, atunci poți încerca și alte combinații, însă nu întotdeauna va fi bine din punct de vedere al esteticii modei.

Nu uita însă faptul că indiferent de modelul de cămăși ieftine alese, o cravată îi va oferă o notă de eleganță, de fiecare dată când vei alege să o porți.

Cum se curăță cravatele?

Credeai că este ușor să îți cureți cravatele acasă? Te înșeli, iar dacă vrei să le porți mai mult de o singură dată sau dacă nu este o cravată dintr-un material gros de bumbac, atunci va fi necesar să mergi la spălătoria textilă profesională.

Cravata are rolul de a completa orice ținută și de a o aduce aproape de perfecțiune, oferindu-i eleganță și rafinament, căci acest accesoriu este admirat de toată lumea atunci când un bărbat o poartă. Ține cont însă de modul în care alegi să faci nodul la cravată și ținuta pe care o porți!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare