Beneficiile pe care le obtii prin utilizarea unui cuptor cu convectie

Publicat: Expresul

Avansul tehnologic a dus la aparitia unor aparate electrocasnice al caror rol este acela de a simplifica viata oamenilor. Masinile de spalat, spre exemplu, reduc semnificativ timpul pe care femeile il petreceau in trecut pentru aceasta activitate casnica. In general, multe gospodarii sunt dotate cu aparatura de ultima generatie, asa cum sunt cuptoarele cu microunde, aparatele de aer conditionat sau masinile de spalat vase. Oferta prezenta pe piata este una destul de larga, motiv pentru care doritorii pot alege modelul care se incadreaza in bugetul lor sau cel care raspunde cel mai bine necesitatilor intregii familii.

In privinta cuptoarelor, la mare cautare sunt modelele de cuptoare cu convectie. Gospodinele care pregatesc multiple feluri de mancare sunt incantate de o astfel de investitie, avand in vedere faptul ca timpul petrecut in bucatarie se injumatateste.

Care sunt avantajele achizitionarii unui cuptor cu convectie?

In primul rand, aceste cuptoare cu convectie dispun de multe functii de gatit, printre acestea se numara cele la grill, la abur si la rotisor. Pe langa o friptura, femeile pot coace si un desert, fara sa existe riscul ca mirosul sau aromele sa se intrepatrunda. Se pot prepara chiar si 3-4 preparate diferite in acelasi timp, ceea ce reprezinta un mare punct in plus pentru femeile ocupate, care nu au foarte mult timp de pierdut in bucatarie. Suna interesant, nu?

Modul de distributie a caldurii reprezinta un alt avantaj de care clientii tin cont atunci cand fac o astfel de alegere. Preparatele sunt gata intr-un timp mult mai scurt, iar coacerea este uniforma, un aspect esential, mai ales in cazul deserturilor.

Cele mai citite articole

Functia de curatare este esentiala, asa ca majoritatea acestor cuptoare cu convectie o detin, fie ca este vorba despre curatare catalitica, fie ca este vorba despre curatare pirolitica. In ambele cazuri, insa, efortul depus este minim.

In plus, orice model disponibil pe ContiGrup este insotit si de o serie de accesorii care vin in ajutorul gospodinelor. De la tavi si pana la rafturi laterale, toate sunt atent selectionate pentru ca produsul final sa fie unul de o calitate exceptionala.

De regula, capacitatea cuptoarelor este una destul de mare, ceea ce inseamna ca sunt potrivite chiar si pentru bucatariile profesioniste, dar si pentru familiile cu un numar mare de membri. Optiunile sunt destul de variate, asa ca exista cel putin un model care sa satisfaca pana si cele mai pretentioase gusturi.

Pretul este mult mai ridicat comparativ cu alte cuptoare de pe piata, insa avantajele oferite merita o astfel de investitie. Mai mult decat atat, raportul calitate–pret este unul excelent, asa ca doritorii nu ar trebui sa stea pe ganduri. Materialele utilizate sunt de cea mai buna calitate, fapt pentru care rezultatul final este unul care respecta standardele europene de excelenta in domeniu.

Cuptoarele cu convectie au incorporate si un timer care permite setarea temperaturii, dar si a intervalului de timp dorit pentru pregatirea fiecarui preparat in parte. Semnalul sonor avertizeaza cand mancarea este gata sa fie scoasa din cuptor.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare