Achizitionarea unor piese de caroserie noi vs. din firme de dezmembrari

Publicat: Expresul

Achizitionarea unor piese de caroserie noi vs. din firme de dezmembrari

In viata oricarui conducator auto apar situatii in care este nevoit sa schimbe nu numai unele piese ale masinii in interiorul motorului, ci si piese de caroserie la exterior. Fie ca sunt implicati intr-un accident pe sosea, fie ca s-a intamplat un mic incident in parcare, masina nu poate fi lasata pur si simplu cu piesele de caroserie zgariate sau indoite. Acestea trebuie inlocuite cat mai repede, fie intr-un centru specializat, fie de catre conducatorii auto, daca acestia au cunostinte in domeniu.

Magazinul online Secco Center este unul dintre putinele magazine care vand piese de caroserie OEM, originale, pentru mai multe modele si marci auto. Spre exemplu, cei care doresc sa investeasca in piese caroserie Alfa Romeo 159 o pot face fara probleme in cadrul acestui magazin, fara a merge la firme de dezmembrari in incercarea de a gasi piese mai ieftine, insa cu o calitate dubioasa.

Piese de caroserie OEM, aftermarket sau din dezmembrari? Care este cea mai buna alegere?

Cu certitudine, orice specialist va indemna conducatorii auto sa faca o alegere inteligenta si sa investeasca in piese de caroserie OEM, originale, conform marcii si modelului masinii. Aceste piese au cele mai multe avantaje, chiar si in ceea ce priveste pretul.

Chiar daca sunt ceva mai scumpe, pe termen lung au avantajul ca nu trebuie schimbate. Piesele de caroserie originale se recunosc foarte simplu, deoarece au stampila si logo-ul producatorului si codul original din catalog. Acestea se potrivesc fara probleme pe masina, sunt usor de comandat in mediul online si au o calitate net superioara altor piese.

Cele mai citite articole

Pe de alta parte, piesele de caroserie aftermarket sunt cele fabricate de firme mai putin cunoscute, dar care sunt noi si se aseamana cu cele originale, neavand urme de utilizare. Avantajul acestor piese este ca detin cel mai bun raport calitate – pret.

Ceea ce inseamna ca piesele de caroserie aftermarket sunt bune, chiar daca nu sunt la fel ca cele originale, insa nici nu au un pret atat de ridicat. In plus, exista mai multe oferte de pret la aceeasi piesa.

Daca piesele de caroserie originale au un singur pret, cele aftermarket au mai multe variante, de la foarte ieftine la foarte scumpe, calitatea putand fi constatata, de regula, pe baza pretului piesei. Dezavantajul pieselor aftermarket este dat de rezistenta scazuta in timp in comparatie cu piesele originale.

Nu in ultimul rand, piesele de caroserie auto care provin din dezmembrari sunt cele de o calitate slaba. In general, conducatorii auto apeleaza la aceasta varianta atunci cand nu au suficiente resurse financiare pe moment pentru a face o astfel de schimbare.

Din pacate, aceste piese sunt la mana a doua, scoase de pe masini dezasamblate. Acestea se potrivesc, de regula, pe masina, insa au o uzura crescuta, deci tin foarte putin timp dupa montaj.

Specialistii recomanda varianta pieselor de caroserie originale, vandute online de magazinul Secco Center, chiar daca sunt mai scumpe decat celelalte doua variante – aftermarket si dezmembrari. Piesele originale sunt mult mai bune, se potrivesc pe masina si nu va trebui sa fie schimbate.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare