Prelungeste durata de viata a autoturismului printr-o intretinere corespunzatoare

Publicat: Expresul

Prelungeste durata de viata a autoturismului printr-o intretinere corespunzatoare

Indiferent daca ai optat pentru cumpararea unui autoturism nou sau a unuia second hand, cu siguranta ca in calitate de sofer esti constient de faptul ca odata cu costurile privind utilizarea autoturismului vin si costurile cu intretinerea acestuia. Pe de alta parte trebuie spus ca doar printr-o intretinere corespunzatoare poti sa te asiguri de faptul ca durata de viata a autoturismului tau va fi una cat mai indelungata. Mai mult, o intretinere corespunzatoare poate sa reprezinte inclusiv sansa de a vinde ulterior autoturismul la un pret foarte avantajos pentru tine.

Intretinerea autoturismului presupune ingrijirea atat a interiorului, cat si a exteriorului autoturismului. Din fericire astazi poti gasi o multitudine de produse pentru ingrijirea autoturismului si de solutii pentru curatat diferite tipuri de suprafete.

Intretinerea exteriorului autoturismului

Datorita faptului ca partea exterioara a autoturismului este expusa zi de zi unui numar foarte important de factori de mediu care pot interveni in deterioarea caroseriei sau a vopselei, ingrijirea exteriorului autoturismului trebuie sa fie facuta cu foarte multa migala. In acest sens este important sa apelezi la serviciile de spalatorie auto periodic pentru indepartarea prafului si a nisipului care se depun cu timpul la nivelul caroseriei. Daca preferi sa efectuezi spalarea si curatarea exteriorului pe cont propriu, atunci nu uita sa ai intotdeauna la indemana un prosop uscare auto.

Cele mai citite articole

Pe langa spalarea autoturismului, exteriorul trebuie sa beneficieze in timp si de alte procedee pentru un plus de rezistenta in fata factorilor externi. Astfel de procedee implica utilizarea de ceara auto care vine aplicata peste vopseaua autoturismului sau aplicarea unei paste polish peste caroseria autoturismului tau. Aplicarea de ceara sau polisharea exteriorului autoturismului inseamna ca te vei bucura de un luciu foarte intens al caroseriei, dar in acelasi timp vei oferi un plus de protectie pentru caroseria autoturismului.

Intretinerea interiorului autoturismului

Odata ce te-ai ocupat de ingrijirea caroseriei autoturismului, urmeaza sa acorzi atentie si elementelor din interior. In acest sens trebuie sa folosesti produse profesionale pentru a asigura o curatare optima a tapiteriei scaunelor, a bordului si a volanului, dar si a geamurilor. Nu in ultimul rand trebuie ca in interior sa cureti pana si covorasele. Pentru acest lucru vei avea la dispozitie o multime de produse profesionale precum bureti, microfibre, diferite lichide sau solutii, dar si spray-uri. Este foarte important sa alegi produse de calitate superioara, iar in acest sens poti avea in vedere produsele profesionale din gama Koch Chemie. Produsele regasite sub acest brand inseamna garantia faptului ca vei ingriji interiorul autoturismului tau intr-un mod corespunzator.

Daca preferi sa lasi toate aceste operatiuni de ingrijire si intretinere a autoturismului in seama unor profesionisti, atunci trebuie sa stii ca este indicat sa apelezi la un atelier auto specializat in detailing auto. Un astfel de atelier acreditat inseamna deopotriva produse de cea mai buna calitate si personal calificat in a acorda maxima atentie pentru tot ceea ce inseamna intretinerea si ingrijirea autoturismului. Odata ce apelezi la un astfel de atelier nu mai este nevoie sa iti cumperi produsele pentru intretinerea autoturismului.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare