7 semne care îți indică că trebuie să-ți schimbi locul de muncă

Publicat: Expresul

Ai impresia că este o nebunie să te gândești în această perioadă la schimbarea locului de muncă? Aceasta este părerea multor persoane care au norocul de a avea un job bun într-o perioadă de incertitudine economică.

Dar trebuie să fim realiști, piața muncii nu trece printr-o perioadă bună. Este foarte dificil să-ți găsești un job bine plătit și lipsit de stres. 

În activitatea pe care o desfășori investești 40, 50 sau 60 de ore pe săptămână? Îți petreci majoritatea timpului la birou? Sarcinile pe care le faci zilnic îți consumă practic toată energia și stai mai mult timp cu colegii sau șefii tăi decât cu familia ta?  Ești mulțumită de ceea ce faci, de viața pe care o duci?

Dacă răspunsul este „nu”, poate că a venit momentul să reflectezi sincer și obiectiv la argumentele pro și contra situației tale actuale și, după ce ai analizat bine situația, ar fi bine să iei în calcul schimbarea locului de muncă.

Sunt multe semne că a venit momentul să-ți schimbi locul de muncă. Iată 7 dintre semnele care te avertizează că a venit momentul să-ți cauți un job care să-ți ofere multiple beneficii:

1.Plictiseala

Este un semn clar că jobul tău nu îți mai oferă nimic, că nu-l mai consideri provocator, că nu-ți mai oferă satisfacții. Atunci când lipsesc proiectele noi, schimbările organizatorice, șansa de a te dezvolta personal, este normal să intervină plictiseala.  

2. Stagnare

A te simți blocată într-un loc de muncă echivalează cu a recunoaște că experiența în muncă nu ți-a adus nimic nou de mult timp, că planurile tale legate de carieră se află într-un impas. Dacă nu există posibilitatea de dezvoltare profesională, nu ai ocazia să avansezi, să-ți asumi responsabilitatea pentru mai multe proiecte etc.

3. Nu-ți mai sunt apreciate opiniile

Simți că opiniile și ideile tale nu sunt apreciate de superiorii sau de colegii tăi. Această situație nu îți permite să simți că faci parte cu adevărat din echipa firmei la care lucrezi, că nu poți învăța lucruri noi pe care să le poți pune în practică pentru a fi mai productivă. 

4. Dezechilibru

Analizează-ți munca și vezi ce plusuri și minusuri are. E posibil ca pe o parte a acelei balanțe să descoperi că există surmenaj, stres, presiune, uzură, imposibilitatea de a te bucura de un job de calitate, oboseală constantă, nemulțumire etc.

Cele mai citite articole

 Ce este pe partea pozitivă a balanței? Dacă „lucrurile” pozitive sunt mai puține decât cele negative, atunci balanța profesională este foarte dezechilibrată și riscă să se rupă.

5. Negativitate

Familia îți spune și simți și tu că ești nefericită, furioasă sau stresată. Recunoaște, o atitudine negativă este unul dintre cele mai clare semne că este timpul să-ți schimbi locul de muncă.

6. Anxietate

Însăși ideea de a merge la muncă îți provoacă o stare de rău,  anxietate și disconfort fizic? Când corpul tău reacționează într-un mod atât de alarmant, înseamnă că intri într-o fază foarte dăunătoare sănătății tale fizice și psihice de care ar trebui să-ți faci griji.

7. Nu îți poți abandona colegii

În ciuda faptului că te simți groaznic la locul tău de muncă, te trezești în imposibilitatea de a-ți „abandona” colegii sau de a-ți „trăda” compania căutându-ți un alt loc de muncă?

Reține! Acel gând poate fi un semn clar că a venit momentul să-ți schimbi locul de muncă.

În concluzie, dacă de cele mai multe ori te simți prost la locul de muncă și acel disconfort îți afectează viața privată, poate a venit momentul să faci o schimbare în viața ta, una pe care o meriți de multă vreme. 

Ce schimbare de bun augur poți face? Poți alege să devii model de videochat la SAVAGE Studio. Facem angajări modele videochat la studio în București

Jobul de model de videochat presupune purtarea de discuții online cu oameni din întreaga lume. Este un job flexibil ce-ți va oferi mai mult timp pentru familie, dar și câștiguri consistente. De asemenea, îți va oferi șansa să înveți lucruri noi și să te bucuri de o carieră frumoasă.

Pe de altă parte, trebuie să știi că vei lucra într-un studio de videochat legal, care oferă comisioane corecte pe care le plătește întotdeauna la timp. 

Ce spui, ești pregătită de marea schimbare? Te așteptăm alături de noi! 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare