Ce ar trebui facut inainte, in timpul si dupa mutarea intr-o casa noua

Publicat: Expresul

Aproape orice schimbare este grea, iar daca vine vorba despre mutarea intr-o noua locuinta, aceasta schimbare este si mai dificila, mai ales cand proprietarii se gandesc la toate amanuntele care ar trebui puse la punct pentru ca aceast proces sa aiba loc.

Din fericire, acestia se pot baza pe ajutorul pe care o firma de mutari Sibiu sau din orasul in care se afla i-l poate oferi. Iar acest ajutor nu se refera numai la transportul obiectelor de la o adresa la alta, ci la intreg suportul pe care o astfel de firma il pune la dispozitia clientilor sai, de la consiliere in planificarea mutarii, pana la experienta echipei, servicii complementare si materiale pentru impachetare.

Ce ar trebui facut inainte de mutare?

In primul rand, odata ce s-a pornit demersul de mutare, adica achizitionarea sau inchirierea noii locuinte, proprietarii trebuie sa calculeze si sa pregateasca tot. Conform Professionalmovers, acestia pot apela la o lista cu lucruri ce ar trebui facute si pe care sa le bifeze odata indeplinite: 

  • fara cumparaturi – ar fi bine sa se evite cumparaturile in timpul premergator mutarii, astfel nu va fi nevoie sa se mute si o multime de alimente sau detergenti;
  • sortarea lucrurilor – acest moment este cel mai potrivit pentru a renunta la lucrurile care nu mai sunt folositoare. In plus, in acest fel nu va fi incarcata si noua locuinta cu lucruri inutile;
  • impachetarea obiectelor mici si lucrurilor de valoare – de aceste categorii de lucruri ar trebui sa se ocupe proprietarul chiar daca a apelat la ajutorul oferit de fima de transport mobila;
  • mutarea adresei de corespondenta la noua adresa, astfel incat sa nu apara neplaceri mai tarziu, cum ar fi ratacirea unor facturi sau a altor obiecte de corespondenta.

Ce ar trebui facut in timpul mutarii?

Cele mai citite articole

Daca momenul 0 a sosit si trebuie, in sfarsit, sa se mute in noua locuinta, cu toate obiectele si piesele de mobilier, proprietarul poate fi extrem de stresat si de tensionat. Dar acesta ar trebui sa lase totul in seama firmei de mutari mobilier pe care a contractat-o si sa se bucure de eveniment.

In acest fel sunt evitate posibilele probleme sau incidente care pot aparea, in urma carora cineva sa se accidenteze sau obiectele sa se deterioreze. Acest lucru se datoreaza experientei si abilitatilor dobandite de membrii echipei, dar si echipamentelor si tehnicilor pe care acestia le folosesc. In acest fel mutarea se realizeaza mult mai rapid si mai eficient.

De asemenea, serviciul de impachetare si materialele necesare acesteia – ambalaje, cutii, folii stretch sau cu bule – precum si cel de demontare si montare mobilier, au o contributie importanta la eficacitatea procesului de mutare. Prin urmare, o astfel de firma specializata este alegerea cea mai potrivita.

Ce fac proprietarii dupa ce s-au mutat?

Dupa ce intreg procesul de mutare s-a terminat si toate lucrurile au fost puse la locurile lor, proprietarii ar trebui sa isi ia un timp pentru acomodarea cu noul spatiu. Daca mutarea s-a realizat intr-un alt oras, acestia pot incepe sa exploreze vecinatatea locuintei, pentru a se pune la punct cu toate informatiile utile: statiile mijloacelor de transport in comun, un minimarket, in ce directie se afla scoala sau serviciul.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare