8 motive bune pentru a merge la un cabinet de psihiatrie

Publicat: Expresul

In urma cu cativa ani, a merge la un cabinet psihiatrie era un subiect tabu. Terapiile, in mintea celor neinitiati, erau pentru nebuni. Astazi, sunt mii de persoane care consulta un psihiatru si fara niciun complex. Fie ca este vorba de depasirea unui disconfort temporar, a unui doliu sau din simpla curiozitate, 87% dintre ei marturisesc ca ies linistiti. 

Pentru a stabili daca cateva sedinte ar fi profitabile pentru tine, iata 8 motive bune pentru a merge la o consultatie. 

Uneori este dificil sa se faca distinctia intre un disconfort temporar si o nevroza reala cu radacini adanci. Cand ar trebui sa te gandesti sa vezi un specialist? 

Repeti in continuare aceleasi esecuri

Trebuie sa te intrebi cand urmeaza infrangerile personale si se aseamana. De asemenea, la nivel profesional, o persoana care se afla in conflict sistematic cu ceilalti angajati ai companiei, ar trebui sa se consulte.

Comiti acte esuate

Actele esuate nu au nicio legatura cu o eroare de distragere a atentiei: dimpotriva, reprezinta o dorinta reprimata care nu poate fi exprimata in mod constient. Toate aceste acte ratate au un sens ascuns. Numai un psihiatru va putea intelege ceea ce inconstientul tau incearca sa iti spuna prin aceste intalniri.

Suferi fizic

Cele mai citite articole

Atac de anxietate, migrene, dureri de stomac: trebuie sa iti faci griji atunci cand aceste manifestari fizice sunt legate de suferinte psihologice recurente sau de o perioada de stres care dureaza.

Te inchizi in situatii nesanatoase

Trebuie sa fii alarmat cand stii ca o situatie este lipsita de speranta, dar ca nu poti pune capat acesteia, de exemplu, daca persisti ​​in mentinerea unei relatii romantice condamnate la esec. Suferinta cauzata de acest tip de trauma este atat de puternica incat te impiedica sa traiesti.

Eziti tot timpul

Reticenta poate deveni patologica, de exemplu atunci cand nu poti mentine o relatie cu cineva. Din cauza ezitarii, nu iei nicio decizie si nu mergi mai departe.

Ai schimbari de dispozitie

Terapia poate fi utila daca treci rapid de la o stare de tristete la o stare de excitare sau iritare, intr-o maniera repetitiva si inexplicabila, care nu are legatura cu posibile modificari hormonale. 

Ati experimentat un traumatism personal

Abuz sexual, doliu, accident, atatea traume care necesita adesea interventia unui profesionist, cu conditia sa simti nevoia. 

Vrei sa te descoperi pe tine insuti

Acesta este cel mai important punct. Inainte de a incepe psihoterapia, trebuie sa fii curios sa intelegi ce te determina si vrei sa-ti descoperi dorintele inconstiente. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare