Serviciile de deratizare permanente, o necesitate?

Publicat: Expresul

Serviciile de deratizare permanente, o necesitate?

Problema daunatorilor este pregnanta mai ales in cazul oraselor mari, unde exista restaurante, piete si hypermarket-uri, care produc o cantitate insemnata de deseuri menajere. Tocmai aceste deseuri menajere sunt raspunzatoare de aparitia multor tipuri de rozatoare, cele mai cunoscute fiind sobolanul si soarele. In acest caz, serviciile de deratizare permanente sunt o necesitate? Cu siguranta, da!

Problema rozatoarelor este ca se inmultesc rapid, acestea putand invada de la ghene de gunoi, la subsoluri, curti, chiar si locuinte, fapt ce duce la aparitia multor boli grave, atat pentru om, cat si pentru animalele de companie. 

Desi pe piata sunt disponibile o gama variata de produse de eliminare a rozatoarelor, acestea pot deveni o reala problema daca sunt puse la voia intamplarii (pot fi ingerate de copii sau animale de companie). In plus, multe dintre ele sunt chimice, pot afecta mediul inconjurator, si chiar pot intra in panza freatica de apa potabila.

In cazul invaziei cu rozatoare, cel mai indicat este sa apelezi la companii de dezinsectie si deratizare. Asta pentru ca toate companiile care ofera astfel de servicii au experienta, oameni instruiti si folosesc produse si substante sigure, avizate de Ministerul Sanatatii, cu o eficienta dovedita in indepartarea tuturor tipurilor de rozatoare.

Ce este deratizarea?

Cele mai citite articole

Deratizarea reprezinta interventia profesionala de distrugere a soarecilor, sobolanilor si a altor tipuri de rozatoare, prin metode fizice sau chimice. Metodele alese au ca scop suprimarea si prevenirea raspandirii acestor daunatori, urmate apoi de mentinerea normelor de igiena (pastrarea gunoiului in containere, curatenie pe scara blocului, in curte, etc.).

Unde este indicat a fi efectuata deratizarea?

Locurile vizate pentru interventii periodice de deratizare sunt:

  • Spatiile de alimentatie publica –  de la restaurante, la piete si super si hypermarket-uri;
  • Unitatile de productie alimentara  – abatoare, fabrici, unitati de catering;
  • Ghene, subsoluri de bloc;
  • Ferme, silozuri, depozite de hartie, lemn, etc.;
  • Scoli, gradinite, magazine, birouri;
  • Unitati sanitare: clinici, spitale, centre de recuperare, cabinete medicale;
  • Spatii in aer liber: parcuri, gradini si curti interioare etc.

Deratizarea efectuata de o companie de dezinsectie Constanta, spre exemplu, este esentiala in prevenirea transmiterii bolilor periculoase de la rozatoare la om: Salmonella, leptospiroza, tifos etc. Desi iarna este considerata cel mai bun sezon pentru deratizare, dar fiind ca rozatoarele sunt mai vulnerabile, se recomanda ca acest serviciu sa fie facut la fiecare 3 luni sau ori de cate ori este necesar. 

In alegerea unei companii de dezinsectie si deratizare trebuie sa ai in vedere nu pretul, ci calitatea serviciilor, care este data de personalul instruit, tehnologiile cele mai noi si solutiile folosite, avizate si sigure pentru oameni si animale si mediul inconjurator. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare