Aparat ortodontic de tip Invisalign, Clear Aligner sau Spark

Publicat: Expresul

Alignerele  de tip Invisalign, Clear Aligner sau Spark sunt aparate ortodontice detasabile realizate din folii speciale transparente, de unde si denumirea de aparat ortodontic invizibil. In timpul amplasarii aparatului ortodontic, se realizeaza mai multe sine trase adanc – o serie de dispozitive – care trebuie purtate intr-o anumita ordine. Avantajul dispozitivului este ca este aproape invizibil si usor de purtat, astfel incat nu deranjeaza vorbirea sau estetica. 

Aparatele ortodontice transparente sunt tampoane ortodontice speciale folosite in stomatologie pentru corectarea malocluziei. In procesul de purtare, au un efect mecanic moale asupra dintilor si le aliniaza treptat pozitia. Din punct de vedere vizual, aparatul ortodontic arata ca niste aparatoare de gura boxer sau ca un maxilar gol care este pus pe dentitie. Fabricate din plastic transparent sau silicon, au proprietati estetice excelente si sunt practic invizibile in gura.

Indicatii de aliniere cu de tip Invisalign, Clear Aligner sau Spark 

Medicii ortodonti ai clinicii Excedent te vor ajuta la corectarea muscaturii cu ajutorul unor aliniere de tip Invisalign, Clear Aligner sau Spark. Pentru tratament, se folosesc aparate ortodontice din materiale rezistente si hipoalergenice care au suficienta rigiditate pentru a corecta dentitia. 

Indicatiile pentru utilizarea lor sunt: usoara curbura a dintilor, inghesuirea dintilor, spatii interdentare largi, sensibilitate crescuta a gingiilor, ceea ce nu permite purtarea braketelor, intoleranta la metalul folosit la fabricarea aparatelor dentare.

Alinierile de tip Invisalign, Clear Aligner sau Spark – Beneficii

Cele mai citite articole

Alinierile de tip Invisalign, Clear Aligner sau Spark sunt adesea denumite tehnologia viitorului. Acestea permit alinierea eficienta a dintilor si au multe avantaje: aparatul dentar poate fi indepartat in orice moment (inainte de o masa sau de o intalnire importanta). 

Atunci cand iti ingrijesti dintii, nu este necesar sa utilizezi un irigator sau alte dispozitive similar. Aparatul dentar de acest tip este invizibili pentru ceilalti, astfel incat pacientul nu poate fi stanjenit de zambetul sau. Instalarea si purtarea structurilor nu provoaca durere si disconfort; produsele nu freaca gingiile, nu au un efect traumatic asupra tesuturilor moi. 

Aparatele ortodontice sunt usor de ingrijit – doar clateste-ti gura cu apa pentru a indeparta resturile alimentare. Nu dureaza mai mult de 1-2 zile pentru a te obisnui cu dispozitivele. Sunt fixate in siguranta pe dinti si nu incalca dictia.

Un aparat ortodontic de acest tip nu necesita corectie regulata, cum ar fi breketele. Pacientului i se pune la dispozitie un set de dispozitive, pe care le poarta un anumit timp. Rezultatele obtinute in urma instalarii structurilor sunt comparabile cu utilizarea breketelor. Un aparat ortodontic de acest tip iti indreapta dintii si iti fac zambetul mai estetic.

Alinierile sunt realizate folosind modelarea 3D pe computer. Folosind un program special, un specialist pregateste un model de aparat ortodontic, care face previziuni de tratament, calculeaza numarul exact de perechi de aliniere necesare pacientului pentru alinierea dintilor, evalueaza rezultatele tratamentului chiar inainte de instalarea structurii. Fara o configuratie, este imposibil sa se determine costul total al serviciilor, deoarece rezultatele simularii afecteaza in mod direct schema de tratament. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!