Cum sa alegi un echipament de vanatoare

Publicat: Expresul

Ca orice alt echipament de vanatoare, imbracamintea de vanatoare necesita o abordare serioasa. Atunci cand il alegi, trebuie sa definesti clar mai multe aspecte: conditiile de temperatura, tipul de camuflaj, protectia impotriva intemperiilor, croiala. Datorita gamei largi de costume de camuflaj, poti alege un echipament de vanatoare, dimensiunea si culoarea potrivite pentru tine. Functiile hainei de camuflaj iti permit sa te deghizezi, sa te imbini cu peisajul din jur, te protejeaza de ploaie si vant si iarna actioneaza ca un incalzitor. 

Echipament de vanatoare – Tipuri

In vanzare, exista adesea modele din doua piese: salopete standard si o geaca alungita. Costumul este format dintr-o geaca cu maneci si gluga si pantaloni cu benzi elastice. Decolteul glugii trebuie ajustat cu o banda elastica cu cleme. Pe marginea inferioara a partii superioare a gecii si pe marginile inferioare ale pantalonilor exista benzi elastice. 

Pe marginea superioara a centurii ar trebui sa existe o strangere suplimentara a snurului. Gluga trebuie realizata dupa modelul unei masti cu reglaj. Folosind aceasta tehnologie, nu este nevoie sa achizitionezi o masca suplimentara. 

Daca in timpul vanatorii ai plimbari lungi, atunci pentru comoditate ar trebui sa alegi salopete si o jacheta alungita. Daca trebuie sa prinzi un animal dintr-o ambuscada, o geaca de camuflaj sub forma de pelerina cu gluga va fi cea mai potrivita. 

Echipament de vanatoarea – Caracteristici

Cele mai citite articole

Greutatea echipamentului de vanatoare nu trebuie sa depaseasca 1 kg. Ar trebui sa fie compact, pentru a nu ocupa mult spatiu in rucsac. Ar trebui sa aiba fermoar frontal cu doua sensuri. Acest lucru permite costumului sa fie desfacut si de jos, iar deschiderile practice in echipamentul de vanatoare ar trebui sa fie prevazute in partea de sus, oferind acces rapid la buzunarele hainelor principale. 

Echipament de vanatoare – Materiale de productie 

Un echipament de vanatoare este confectionat din material textil special impregnat cu poliuretan. Astfel de produse sunt moi la atingere, silentioase, nu absorb umezeala, nu creeaza stralucire la soare, nu putrezesc si servesc mult timp. 

Materialul hainei de camuflaj de iarna nu trebuie sa lase vantul sa treaca, sa fie cald si, daca este posibil, impermeabil. Este foarte important ca materialul sa nu scoata niciun zgomot cand te misti. De asemenea, are nevoie de impregnare hidrofuga. 

Materialele sintetice care protejeaza de vant, fac in principal zgomot la miscare, iar daca materialul este si impregnat cu un hidrofug, atunci miscarea tacuta a vanatorului devine dificila. Cel mai silentios material pe ploaie si pe frig este bumbacul, dar nu protejeaza impotriva umezelii si este usor suflat de vant. 

Daca ai ales un echipament de vanatoare de camuflaj din bumbac, sub el se poarta imbracaminte impermeabila. Echipamentul de vanatoare de inalta calitate, este realizat din tesatura cu membrane, cu imbinari lipite, care nu lasa umiditatea sa patrunda la interior. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare