Mobilitatea si marimea – doua caracteristici importante ale barcilor pneumatice

Publicat: Expresul

Atunci cand sunt cautate barci de buna calitate, doua dintre clee mai importante caracteristici ale acestora sunt dimensiunea si mobilitatea, deoarece acestea fac ca barca sa isi atinga scopurile si sa poata fi folosita in scopul in care a fost achizitionata.

Ce inseamna mobilitatea unei barci

Principalul avantaj pentru orice barca gonflabila este mobilitatea: dupa ce este scoasa din portbagaj, umflata, asamblata, lansata pe apa, este gata de utilizare. O barca mica umflata poate fi purtata chiar pe umar. Modelele mari cu traversa, punte rigida si chila sunt ceva mai putin mobile. In acest caz, asamblarea si dezasamblarea barcii nu este frecventa, iar transportul este adesea efectuat in forma deja asamblata, pentru care exista remorci speciale. 

Dar, in cazul general, o barca de orice dimensiune se va alege, inainte de toate, in functie mobilitatea transportului ei la locul de utilizare. Barcile gonflabile cu motor sunt deja greu de clasificat drept mobile, desi sunt mult mai convenabile de mutat si depozitat in comparatie cu barcile „rigide”.

Marimea joaca un rol esential in alegerea barcii potrivite

Cele mai citite articole

Conteaza dimensiunea modelului de barca gonflabila? Cu siguranta da. Un exemplu in acest sens sunt persoanele care prefera sa mearga la pescuit alaturi de prieteni. In acest caz, barc ar trebui sa fie adaptata pentru mai multe persoane. Din fericire, exista o gama foarte mare de optiuni in prezent pe piata, din care pasionatii pot alege varianta potrivita. 

Dimensiunea cockpitului (spatiul intern al barcii) variaza foarte mult, scaunele  in barcile gonflabile moderne sunt glisante si detasabile, ceea ce  permite schimbarea volumului interior util al barcii in diferite scopuri. Dimensiunea si capacitatea de incarcare a barcii gonflabile ar trebui alese cu o marja, astfel incat barca sa poata fi adaptata mai multor situatii. Supraincarcarea barcii pe apa nu este permisa pentru siguranta celor care se afla in ea.

Alegerea celor mai bune barci depinde cu siguranta de dimensiune si de mobilitate, acestea fiind doua dintre cele mai importante caracteristici ale barcilor, in general. Atunci cand o barca este corect aleasa, va putea servi tuturor scopurilor pentru care a fost achizitionata. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare