De ce sa organizezi un eveniment corporate in afara granitelor

Publicat: Expresul

Fie ca este vorba de un eveniment pentru premiere, fie ca este vorba despre motivarea angajatilor, de lansarea unui nou produs pe care vreti sa o sarbatoriti in marea familie de afaceri sau de oricare alt obiectiv pentru companie, evenimentele corporate trebuie sa fie percepute de invitati ca fiind inedite. Si un astfel de eveniment poate avea un aer cu totul nou atunci cand obiectivul comunicarii necesita o anumita distinctie, o anumita pozitie. In acest caz, o destinatie straina poate fi o alegere perfecta pentru a face impresie. Iata motivele care va pot determina sa faceti aceasta alegere care, desi la prima vedere pare dificila si costisitoare, in final se arata ca nu este deloc asa…

Schimbarea este eficienta…

Omul asimileaza un mesaj si mai puternic, care va dura mai mult timp atunci cand cadrul se schimba. Ei bine, cu atat mai mult se poate vorbi despre un impact mai puternic atunci cand acest mesaj este transmis intr-o tara straina. „Oferiti” o destinatie straina invitatilor pentru a le transmite ca sunteti constient de importanta lor. Un cadru la fel de informal ca cel al unei regiuni exotice este perfect potrivit pentru a pastra moralul angajatilor si pentru a primi atentia deplina a angajatorului. Indiferent daca este vorba despre a rasplati performanta vanzatorilor, despre a mentine clientii sau despre a construi o relatie puternica cu furnizorii, un eveniment corporate in strainatate este o alegere inteleapta pentru a consolida legaturile de apartenenta la aceeasi organizatie, la aceeasi mare familie.

Cele mai citite articole

Descoperiti alte culturi servindu-va cultura corporativa

„In diferenta este cultivata inteligenta”. Un eveniment international nu inseamna doar extragerea participantilor din mediul lor traditional, ci si sa-i faceti sa descopere noi orizonturi, culturi noi si, in final, noi moduri de gandire. Cand iti trimiti angajatii in strainatate, acestia au posibilitatea de a face un pas inapoi si de a face un bilant, de a-si pune situatia in perspectiva. O tara straina este un punct de comparatie, un pas care va permite sa reveniti la viata analizand propria situatie printr-o noua viziune. In acest sens calatoria in strainatate reprezinta un nou mod de a privi lucrurile. In plus, nu uitati ca atunci cand colaboratorii sunt cultivati, cultura corporativa este cea care are de castigat. In plus, doamnele se pot relaxa la shopping in tara respective, adaugand poate cateva rochii office in garderoba.

Mai departe … dar nu intotdeauna mai scump

Nu este nevoie sa mergeti in exil pe o insula pustie sau sa mergeti in celalalt capat al lumii pentru a face o schimbare placuta. Pentru unii, va fi suficient sa migreze spre soare, pentru altii, pentru a gasi un loc in care arhitectura este deosebita de oricare alta, sau chiar pur si simplu, o tara in care limba va va permite sa va simtiti „in alta parte”. Si pentru asta, nu veti avea nevoie neaparat de un buget mai mare, uneori e nevoie chiar de mai putin pentru a va bucura de soarele din tarile mai calde, pentru a admira maretia monumentelor europene sau pentru a aprecia cultura unor tari. Astfel, uneori este mai usor sa organizam un eveniment dincolo de granitele noastre!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare