Cum să gestionezi pierderea unei persoane dragi în perioada pandemiei

Publicat: Expresul

Cum să gestionezi pierderea unei persoane dragi în perioada pandemiei

Pierderii unei persoane dragi în timpul fricii și anxietății cu privire la pandemia COVID-19 poate fi copleșitoare. Poate fi dificil pentru oameni să ia decizii cu privire la modul în care să își onoreze persoana iubită. Aceste îndrumări sunt destinate persoanelor și familiilor, pentru a planifica și a organiza slujbe de înmormântare, cu ajutorul serviciilor funerare în timpul pandemiei COVID-19.

Cu cât este mai ridicat nivelul de transmitere a comunității într-o zonă, cu atât este mai mare riscul răspândirii COVID-19. Măștile contribuie la scăderea riscului de răspândire a COVID-19, mai ales dacă distanța socială nu poate fi menținută.

Luați măsuri de precauție suplimentare pentru cei cu risc crescut de COVID-19, în special pentru cei care sunt mai în vârstă sau au afecțiuni preexistente, pentru a ajuta la scăderea riscului de răspândire a COVID-19.

Pentru a preveni răspândirea COVID-19 în comunități, trebuie să se facă modificări în modul în care sunt ținute înmormântările, pomenirea morților  și pomenile pentru cei decedați.

Acest articol oferă strategii pentru a vă proteja pe dvs. și pe ceilalți atunci când pierdeți pe cineva drag.

Utilizarea tehnologiei pentru a vă conecta practic cu familia și prietenii în timpul procesului de durere. Luând în considerare aranjamentele de înmormântare modificate, cum ar fi limitarea participării la înmormântările care au loc la scurt timp după moarte la un număr mic de membri ai familiei și prieteni imediați, puteți apela la servicii funerare sector 5, pentru a vă sprijini în această perioadă grea.

Cele mai citite articole

Durerea este un răspuns normal la pierderea cuiva important pentru tine. Când un om drag moare, este important ca prietenii și familia să poată împărtăși povești și amintiri despre persoana respectivă și modul în care acestea și-au influențat viața. Pandemia COVID-19 a afectat capacitatea prietenilor și a familiei de a se reuni personal și de a se întrista în moduri tipice.

Având în vedere pandemia COVID-19, găzduirea întrunirilor ar putea fi acum periculoasă pentru cei care ar dori să participe. Familia și prietenii găsesc modalități alternative de a se conecta, de a se susține reciproc.

Pomenirea morților îi ajută pe cei dragi să facă față realității morții, care este primul mare pas către a lua durerea din interior și a ne permite să o exprimăm în exterior prin doliu.

O înmormântare oferă prietenilor și rudelor posibilitatea de a-și exprima dragostea și respectul pe care îl simt pentru cineva care era important pentru ei.

După o înmormântare, multe familii aleg să aibă o recepție funerară pregătită, astfel încât persoanele aflate în doliu să se poată aduna împreună și să-și amintească de viața persoanei dragi, în această perioadă de pandemie, trebuie evitat acest lucru.

Unii oameni intenționează deja să organizeze slujbe de pomenire la o dată ulterioară pentru persoanele care mor în această perioadă. O slujbă de pomenire poate fi planificată încet, cu contribuția copiilor și a tinerilor și poate oferi o oportunitate utilă de a-ți aminti și a sărbători persoana care a trăit (precum și a jeli persoana care a murit). Acest lucru oferă, de asemenea, oamenilor timp să noteze câteva amintiri și povești și să le împărtășească electronic și să găsească câteva fotografii vechi.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare