Cum alegi un cuptor cu convecție profesional?

Publicat: Expresul

Un cuptor cu convecție este un echipament profesional de gătit destinat pentru producerea de produse alimentare calde în brutării, firme de catering și alte tipuri de unități comerciale. Tehnica convectivă este folosită pentru coacerea pâinii și a chiflelor, încălzirea produselor din carne, pește, legume. Produsele sunt complet și corect coapte, au o crustă crocantă delicioasă.

Cuptoarele cu convecție se caracterizează prin performanță la un preț accesibil. Avantajul unor astfel de echipamente gastronomice este încălzirea rapidă, economisirea energiei, păstrarea proprietăților nutritive, vitaminelor și microelementelor din produsele ce se gătesc.

Cum selectezi un model de cuptor cu convecție pentru afacerea ta

Atunci când alegi un echipament de încălzire pentru o bucătărie profesională, este esențial să apelezi la un distribuitor de încredere, precum TC Romania Crown Cool. Poți găsi aici cuptoare cu convecție de la producători cu notorietate care oferă celor interesați echipamente ce îndeplinesc toate standardele internaționale de calitate superioară.

În calitate de antreprenor, evident că vei selecta un model de cuptor cu convecție în conformitate cu bugetul unității de alimentație publică pe care o deții. Este esențial să ții cont de nevoile restaurantului, cafenelei, brutăriei, cantinei respective.

Spre exemplu, nu are sens ca proprietarul unui magazin de fast-food să plătească în exces pentru un cuptor care are niște programe suplimentare inutile sau, dimpotrivă, pentru o unitate cu producție pe scară largă de alimente diverse gătite termic, să se simtă o lipsă de programe utile de gătire la cald. Acesta este criteriul principal de selecție al unui cuptor cu convecție.

Panoul de control al unui cuptor cu convecție

  • Panoul de control mecanic

Este cel mai simplu, ieftin și fiabil tip de control. Setul de caracteristici este limitat. Parametrii de gătit se vor seta manual. Bucătarul trebuie să încarce produsele, să seteze temperatura și să pornească procesul de coacere. Un asemenea cuptor este potrivit pentru instalarea în cantine, cafenele și bistrouri, unde nu este nevoie să se realizeze produse alimentare cu un grad mai mare de complexitate.

  • Panoul de control electronic

Un astfel de panou modern permite să se programeze echipamentul nu numai pentru gătit, ci și pentru injectarea apei pentru umidificarea cu abur. Toți parametrii activați sunt afișați pe panoul de afișaj, iar controlul coacerii de către bucătar nu este necesar. 

Cele mai citite articole

Varietatea de moduri de programare al unui astfel de cuptor cu convecție face ca echipamentul să fie indispensabil restaurantelor și brutăriilor de înaltă clasă. Datorită reglajului fin în cuptoarele de convecție cu un panou tactil, poți coace feluri de mâncare cu orice grad de complexitate.

Tipuri de cuptoare profesionale cu convecție. Principiul de funcționare

Procesul de convecție este definit drept o distribuție uniformă a aerului cald. Pentru a se realiza acest lucru, un ventilator acționat electric este instalat pe peretele din spate al cuptorului. Acesta mișcă fluxurile de aer în spațiul de lucru al camerei. Mâncarea este încălzită în mod egal la toate nivelurile.

Sub influența temperaturilor ridicate, aburul se formează într-un recipient cu apă, care este alimentat în camera de coacere. Pe panoul de control al cuptoarelor cu injecție indirectă există un buton pentru distribuirea aburului printr-un ventilator. 

Cu injectare. Duza furnizează apă în camera de coacere. Lichidul intră în ventilator, este pulverizat pe elementele de încălzire și transformat în abur cu o temperatură constantă de fierbere. Condensul este colectat într-un colector și merge la canalizare. Scopul cuptorului cu convecție cu injector este tratamentul termic rapid al semifabricatelor și produselor fără uscare. 

Fără vaporizare. Modelele de cuptoare de acest tip sunt echipate cu ventilatoare și elemente de încălzire. Căldura este distribuită rapid și uniform în interior, garantând pregătirea la toate nivelurile. Asemenea cuptoare cu convecție sunt folosite în bucătăriile micilor restaurante și cafenele, magazinelor de tip fast-food și pizzerii. Gama largă de temperaturi ce se pot seta permite să se gătească anumite feluri principale mai simple conform rețetei, inclusiv din semifabricate congelate.

Funcțiile auxiliare ale unui cuptor cu convecție simplifică lucrul în bucătăria profesională: 

  • pornirea întârziată;
  • eliminarea excesului de umiditate;
  • iluminarea de fundal;
  • sonda de temperatură care ajută la determinarea gradului de pregătire a felurilor secundare și a produselor de patiserie.

Pentru detalii și comenzi intră acum pe site-ul tcromania.com.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare