Cum alegi cel mai bun biblioraft

Publicat: Expresul

Cum alegi cel mai bun biblioraft

Orice spatiu de birouri trebuie sa fie atent organizat, astfel incat lucrurile sa functioneze in mod corespunzator. Pe langa echipamentele electronice, produsele de papetarie sunt indispensabile. Fie ca este vorba despre un biblioraft, fie ca este vorba despre post-it-uri sau caiete spiralate, toate trebuie alese cu mare atentie. Calitatea materialelor folosite este importanta, motiv pentru care producatorii tin cont de acest aspect in momentul comercializarii.

Marile corporatii cumpara in fiecare luna o serie de produse de papetarie care vin in sprijinul angajatilor. Celebrele dosare biblioraft sunt la mare cautare, datorita utilitatii acestora. Cei care lucreaza la birou stiu foarte bine cum sa le foloseasca, astfel incat sa isi simplifice activitatea. Documentele importante sau corespondenta pot fi mult mai usor gestionate si arhivate cu ajutorul acestor dosare de carton. Fiecare companie are reguli proprii in privinta indexarii documentelor, insa, in principiu, fiecare biblioraft trebuie numerotat si etichetat conform cerintelor.

Criteriile de selectie a unui biblioraft

Capacitatea de stocare a documentelor reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Latimea cotorului este cea care variaza de la 2,5 cm la 10 cm, ceea ce inseamna ca fiecare client poate alege varianta cea mai potrivita pentru el. In general, un biblioraft cu un cotor de 5 cm este ideal pentru pastrarea unui numar de pana la 480 de coli. Cei care vor sa indosarieze si sa arhiveze un volum cat mai mare pot merge pe varianta unui biblioraft de 10 cm, care permite stocarea unui numar de pana la 800 de foi.

Cele mai citite articole

Formatul biblioraftului reprezinta un alt criteriu de selectie care poate varia in functie de necesitati. Exista bibliorafturi de tip A4, A5 sau A3, potrivite diferitelor tipuri de documente. Ofertele de pe piata sunt destul de vaste, ceea ce inseamna ca doritorii pot alege dintr-o gama extinsa de produse exact modelele care corespund necesitatilor lor.

Toate modelele dispun de o eticheta pe cotor, astfel incat informatiile importante sa fie usor de trecut intr-un loc vizibil. In acest fel, ordonarea si sortarea documentelor se va face mult mai simplu si mult mai rapid. Bibliorafturile trebuie numerotate pentru a putea fi gasite atunci cand este nevoie.

De asemenea, orificiul de prindere trebuie sa fie unul usor de manevrat si care sa permita gestionarea rapida a unui volum destul de mare de documente. In general, acest mecanism este unul nichelat si se bucura de un grad ridicat de rezistenta in timp, asa ca niciun client nu trebuie sa isi faca griji legate de functionalitatea bibliorafturilor.

Din punct de vedere cromatic, exista bibliorafturi colorate, dar si biblorafturi simple, care nu ies in evidenta si care nu atrag atentia celor din jur. In functie de mediul de lucru, se aleg modelele potrivite, astfel incat imaginea prezentata sa nu faca nota discordanta cu valorile si principiile companiei.

Majoritatea dosarelor biblioraft sunt ambalate in cutii de pana la 30 de bucati, iar timpul de livrare este unul relativ scurt. Comanda ajunge direct la destinatar, multumita firmelor de curierat, care transporta produsele in conditii sigure, impiedicand astfel deteriorarea acestora.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare