Tips&tricks: cum sa alegi cele mai bune dosare din carton?

Publicat: Expresul

Activitatile de zi cu zi de la birou sunt extrem de diverse, insa organizarea nu trebuie sa lipseasca, pentru ca doar cu ajutorul ei se pot obtine rezultatele eficiente si rapide mult dorite.

De exemplu, este important ca angajatii sa aleaga si sa foloseasca in mod corect mai multe tipuri de dosare din carton. In randurile ce urmeaza, consumatorii pot descoperi sfaturi interesante, de care sa tina cont atunci cand cauta astfel de obiecte.

Dimensiune

Pentru inceput, cei care au nevoie sa-si organizeze actele trebuie sa fie atenti la dimensiunea dosarelor inainte de a le achizitiona. Cele mai populare modele sunt cele A4, pentru ca acesta este, de regula standardul documentelor utilizate in activitatile de zi cu zi. Exista, insa si alte tipuri de dosare dintre care se poate alege.

Sistem de prindere

Un alt detaliu la care utilizatorii trebuie sa fie atenti este sistemul de prindere. De exemplu, exista dosare prevazute cu sina, dosare incopciate, modele cu alonja arhivare de mare capacitate, dar si dosare simple. Ideal este ca toti cei ce au nevoie de astfel de obiecte sa le aleaga in functie de modul in care isi doresc sa le utilizeze si in functie de felul in care doresc sa prinda actele.

Grosime

Tot pe lista aspectelor care trebuie studiate inainte de achizitionarea unor dosare trebuie sa se numere si grosimea acestora. Mai exact, este vorba despre numarul de acte care se doreste a fi indosariat.

Cele mai citite articole

Daca utilizatorii au nevoie sa contureze dosare mai groase, atunci ideale sunt modelele cu capse, pentru ca aici pot fi introduse mai multe foi decat in celelalte.

Culoare

Bineinteles, culoarea conteaza si ea cand vine vorba despre dosare. Cei care vor sa lucreze intr-un mediu placut si interesant, pot alege modelele colorate, fie ca este vorba despre dosare verzi, portocalii sau rosii. La pol opus, modelele sobre, negre, crem sau albe sunt cele clasice, simple de folosit in orice tip de mediu.

Dosare simple sau duplex

In functie de necesitatea fiecaruia, utilizatorii pot alege fie dosare simple, fie dosare duplex. Daca cele din prima categorie pot fi prevazute cu sisteme de prindere interesante, dosarele duplex sunt ideale pentru persoanele care vor sa aiba intotdeauna la indemana documentele, fara a fi nevoie sa le scoata dintr-un sistem de prindere. Acestea trebuie, insa manipulate cu mai multa grija.

Design

Nu in ultimul rand, design-ul trebuie luat si el in considerare cand vine vorba despre dosare. Cumparatorii au la dispozitie dosare cu coperti simple, dar si dosare care au pe coperta spatii care pot fi folosite pentru a le denumi in mod eficient.

Ideal este ca utilizatorii sa isi noteze pe fiecare dosar scopul pentru care l-au folosit, astfel incat sa stie ce tipuri de documente se afla in interior.

Tinand cont de toate sfaturile de mai sus, oricine poate achizitiona mult mai usor dosarele din carton necesare in activitatea de zi cu zi. Este vorba despre obiecte de papetarie interesante, create special pentru o buna organizare!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare