Omnicredit, solutia pentru situatiile financiare dificile

Publicat: Expresul

Omnicredit, solutia pentru situatiile financiare dificile

Pentru a face fata deficientelor de bani care influenteaza fluxul de numerar, scontarea este un instrument de finantare pe termen scurt care va poate ajuta in momente dificile sau daca afacerea pe care o aveti are de suferit la un anumit moment-cheie. Definitia si explicatia principiului de scontare le veti afla chiar in acest articol, prin intermediul caruia ne-am propus sa va oferim mai multe clarificari despre ceea ce inseamna scontare si cum anume se realizeaza la Omnicredit. 

Astfel, prin scontare intelegem procesul prin care o firma sau o societate comerciala obliga debitorul sa plateasca creditorului sau o suma de bani la o anumita data, ceea ce este, de fapt, o datorie. In cazul in care creditorul, din diverse motive, de cele mai multe ori pentru a-si tine sub control fluxul de numerar, are nevoie de acesti bani cat mai repede cu putinta, insa nu ii obtine, darile trebuie platite printr-o modalitate sigura, moment in care se ajunge la scontare. 

Asadar, firma care se ocupa de scontare acorda clientului sau posibilitatea de a-i plati lipsurile financiare, de cele mai multe ori cu o limita de credit. Acesta depinde de mai multi parametri, precum riscul pe care il reprezinta clientului nivelul cifrei de afaceri etc. Cu toate acestea, ramane negociabil in anumite limite intre banca si clientii sai. Instrumentele comerciale in cauza pentru IFN-ul Omnicredit sunt CEC-urile si bilete la ordin. Tehnica de scontare este o metoda de finantare pe termen scurt. In acelasi timp, companiile au posibilitatea prin acest mecanism de a dispune de valoarea creantelor lor inainte de scadenta. 

Pentru o companie creditoare, scontarea face posibila evitarea situatiei de a ajunge in insolventa. Concret, va permite sa obtineti banii datorati de debitori imediat, fara a fi nevoie sa asteptati data scadentei platii. Acest proces functioneaza, deci destul de simplu. Creditorul va trimite situatia catre banca sa, care ii va plati suma datorata imediat, adica inainte de termenul de plata care apare in contractul stabilit. Banca devine apoi entitatea care trebuie sa acopere acele lipsuri financiare, in locul societatii creditoare initiale. 

Cele mai citite articole

Misiunea noastra, a firmei Omnicredit, este aceea de a face o diferenta in peisajul romanesc de afaceri prin sprijinirea cresterii microintreprinderilor si a micilor intreprinderi – motorul fiecarei economii, prin crearea primei platforme fintech, 100% ONLINE, multi-credit disponibila in Romania. Omnicredit.ro este prima platforma fintech de micro finantare  din Romania ce ofera produse de factoring, scontare si microcreditare, rapid si cu un minim de documente.

Toti cei care activeaza in cadrul companiei Omnicredit, oameni cu experienta de peste 15 ani in domeniul financiar-bancar, se ocupa de expansiunea solutiilor de finantare pentru micii antreprenori, ce pot fi accesate online pe platforma noastra. Omnicredit a luat fiinta tocmai din dorinta de a veni in intampinarea micro antreprenorilor romani care vor sa gaseasca o solutie simpla si sigura de finantare fara conditii stricte si birocratie sau isi doresc un mediu de business in care sa-si poata manifesta talentul creativ fara griji sau presiune financiara.  In egala masura, aceasta firma isi doreste sa fie o sansa la o educatie financiara de calitate si de un consultant de incredere care sa le fie alaturi in situatii critice celor care au nevoie. 

In cele din urma, actionarul majoritar al companiei este fondul de investitii Reconstruction Capital II Limited (RC2), un fond prezent in Romania incepand cu anul 2005 si cotat pe bursa de valori de la Londra. 

Alege sa te adresezi la Omnicredit atunci cand ai nevoie de sprijin pentru a putea depasi toate problemele care pot aparea la un moment dat in firma ta. Omnicredit sprijina afacerile mici si mari si le da o noua sansa atunci cand se asteapta mai putin! 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare