Imbunatatirea activitatilor scolare prin folosirea unei table magnetice

Publicat: Expresul

In prezent, au inceput sa se abordeze tot mai multe modalitati interesante pentru a stimula creativitatea copiilor in cadrul activitatilor scolare. 

Astfel ca tabla magnetica a devenit o varianta chiar populara, fiind prezenta in multe sali de clasa, dar si in birouri. De exemplu, cand se prezinta toate ideile unui proiect din cadrul unei companii sau cerintele acestuia, folosirea unei table magnetice pare a fi o solutie potrivita.

Care sunt avantajele utilizarii tablei magnetice?

Vremurile in care se folosea tabla neagra cu creta au apus in prezent, pentru ca tot mai multe scoli au inceput sa foloseasca tablele magnetice datorita eficientei lor. Tabla neagra cu creta mai poate fi folosita atunci cand se doreste redarea unui aspect vintage, clasic. De exemplu, multe restaurante sau cafenele prefera sa foloseasca o tabla neagra pe care sa se scrie specialitatile zilei.

Insa, revenind la tabla magnetica, aceasta se dovedeste a fi utila in prezent din mai multe motive.

Sunt durabile

O tabla magnetica are capacitatea de a rezista mai mult, avand o structura puternica. Aceasta este realizata din materiale precum melamina, sticla sau portelanul, care ii redau caracterul rezistent al acesteia spre deosebire de tabla cu creta, dar nu este atat de calitativa si nici eficienta.

Sunt versatile

Folosirea unei table magnetice nu se limiteaza doar la a scrie pe aceasta. Din fericire, caracterul sau metalic este benefic in ceea ce priveste evidentierea anumitor materiale in fata intregii clase. De exemplu, la ora de geografie, profesorul se poate folosi de magneti pentru a expune cat mai clar harta si pentru a preda, aratand cu indicatorul zonele despre care discuta.

Sunt interactive

Cele mai citite articole

Copiii adora sa invete lucruri sau lectii noi la scoala prin metoda jocului. Statisticile arata ca aceasta este cea mai buna metoda prin care un copil poata sa invete eficient: prin distractie. Iar o tabla magnetica ofera aceasta posibilitate. Se pot folosi diverse elemente magnetice, diverse markere colorate pentru a evidentia unele informatii importante, se pot atasa diverse proiecte cu ajutorul magnetilor pentru a face ca prezentarea acestora sa fie si mai interesanta. 

Table interactive – cum se remarca si cum imbunatateste procesul de invatare?

Era tehnologica nu s-a limitat nici in activitatile scolare, ajutand profesorii sa-si transforme fiecare lectie intr-un prilej prin care toti elevii si studentii sa participe activ si sa invete mult mai usor. 

Acest lucru este posibil prin folosirea unor table interactive, care incurajeaza toti participantii sa fie atenti si implicati. Prin aceasta metoda, lectiile nu mai sunt plictisitoare, ci, din contra, sunt mult mai interesante. Datorita ocaziei de a implica un numar cat mai mare de elevi procesul de predare-invatare, scad sansele ca acestia sa plece acasa fara sa-si fi imbogatit cunostintele.

O astfel de tabla interactiva contribuie activ la stimularea inventivitatii si a creativitatii elevilor, mai ales a celor de varste mici, care au nevoie sa se simta incurajati in expunerea propriilor ganduri si opinii. 

Mai presus de toate, o tabla interactiva, asa cum ii spune si numele, ajuta la mentinerea vie a interactiunii elevilor intre ei, dar si cu invatatorul/profesorul. Comunicarea este un factor important in dezvoltarea armonioasa a fiecarui copil, iar interactiunea din cadrul activitatilor scolare poate fi de un real folos.

Prin urmare, activitatile scolare au o sansa mult mai mare de a deveni o reala sursa de inspiratie pentru copii, daca sunt desfasurate intr-un mod cat mai interactiv si cat mai interesant.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare