Cum sa alegi consultantul imobiliar potrivit pentru tranzactia ta?

Publicat: Expresul

Cum sa alegi consultantul imobiliar potrivit pentru tranzactia ta?

Esti in situatia de a vinde, fie de a cumpara sau de a inchiria un imobil si esti constient ca aceasta situatie pe care trebuie sa o rezolvi cu succes nu se numara printre domeniile pe care le stapanesti. Chiar daca te consideri o persoana informata, care se straduieste sa fie permanent la curent cu actualitatile de tot felul, totusi realizezi ca nu este de ajuns pentru a fi sigur ca tranzactia pe care urmeaza sa o faci va fi realizata in cea mai satisfacatoare maniera.

Asa ca cel mai potrivit este sa apelezi la serviciile unui specialist, respectiv la un consultant imobiliar, care iti poate oferi o indrumare profesionista atunci cand urmeaza sa cumperi, sa vinzi sau sa inchiriezi o casa, un apartament, un birou, un teren etc, vezi spatii birouri in Cluj. Deci este bine sa cauti cu grija un consultant imobiliar care sa raspunda pe deplin cerintelor tale si sa nu te pripesti „la prima strigare”.

Daca ai prieteni sau cunostinte care au beneficiat de serviciile unui astfel de specialist si s-au declarat multumiti de colaborarea avuta, le poti cere sa iti faca legatura cu acesta, pentru a-ti usura cautarile. In schimb, daca nu esti intr-o astfel de situatie, atunci este cazul sa faci singur o selectie pentru a alege varianta cea mai buna.

Mai intai stabileste o prima intalnire, care poate fi decisiva pentru ceea ce va urma. Te vei putea lamuri astfel cu privire la punctualitatea acestuia, daca vine la timp sau nu, asa cum ati stabilit.

De asemenea, la intalnirea respectiva ii veti putea adresa o serie de intrebari, precum referitoare la experienta pe care o are consultantul in profesia lui, consistenta portofoliului cu care se prezinta.

Este important sa ii adresati intrebari cu privire la piata imobiliara actuala, detalii despre activitatea sa profesionala. Disponibilitatea lui de a va raspunde cu rabdare si cu detalii la intrebari, siguranta cu care stapaneste domeniul sau de activitate sau dimpotriva raspunsurile evazive, greoaie iti vor da de gandit daca este intradevar omul potrivit pentru tine.

Toate acestea, alaturi de intuitia personala care ne poate spune daca facem o alegere buna, ne vor determina sa decidem daca este cazul sa batem palma cu acel consultant imobiliar, astfel incat sa ne indrume corect, sa ne ajute sa incheiem tranzactia in timp mai scurt si in maniera cea mai satisfacatoare.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare