Cum iti gestionezi datoriile? Aici ai sfaturi utile!

Publicat: Expresul

A face datorii pentru a rezolva anumite probleme sau pentru a face achizitii justificate poate fi un lucru bun. Cu toate acestea, o datorie nejustificata sau gestionarea necorespunzatoare a acesteia poate sa duca la probleme pe termen lung. In aceasta idee, pentru a evita situatiile neplacute create de indatorare, se pot avea in vedere cateva aspecte atat pentru gestionare, cat si pentru reducerea datoriilor sau chiar eliminarea acestora.

Cum poti scapa de datorii mai usor decat ai fi crezut

In mod evident, multi cauta solutii pentru a scapa de datorii, constientizand importanta acestui demers. Datoriile neplatite la timp atrag dupa ele perioade stresante, din care se poate iesi totusi, cu rabdare si chibzuinta. In plus, deschiderea la comunicare este importanta, in ideea in care sfaturile primite se pot materializa in solutii. De exemplu, cei care comunica deschis, pot primi sfaturi de la KRUK, prin reprezentantii companiei.

Angajatii acestei companii care se ocupa de colectarea creantelor si gestionarea datoriilor comunica amiabil si ofera solutii pentru plata in functie de fiecare caz in parte. Important pentru cei care se intreaba „cine este KRUK„, compania cu o experienta relevanta in managementul creantelor, se poate dovedi un ajutor real pe tot parcursul perioadei de restituire a datoriilor. Asta pentru ca le ofera clientilor sai posibilitatea de a plati rate pe care singuri si le stabilesc, in functie de venituri, printr-un Angajament de plata.

Cele mai citite articole

Prin acest document clientii isi asuma sa plateasca rate pe care le pot duce. Prin urmare, vor putea sa plateasca banii pe care ii datoreaza mai usor, fara stres ca ziua de plata a ratei se apropie si vor fi in imposibilitatea de a plati.

In plus, agentii KRUK ofera si sfaturi utile pentru gestionarea eficienta a datoriilor

Cele mai utile sfaturi oferite de KRUK includ urmatoarele idei:

  • este important sa se faca o diferenta intre datoria buna si datoria rea. O datorie buna ofera valoare pe termen lung si poate fi facuta pentru casa, educatie sau o afacere. Pe de alta parte, datoriile neperformante se fac, de regula, pentru bunuri si servicii fara valoare pe termen lung. In general, in aceasta categorie intra datoriile legate de un card de credit sau un imprumut personal. Acestea ar trebui sa fie evitate, pe cat posibil;
  • este important, de asemenea, ca persoana cu datorii sa constientizeze cu exactitate cat de mult datoreaza si cui. Reprezentantii KRUK, care se ocupa de colectare creante, recomanda efectuarea a cel putin o plata minima pentru a se evita taxele suplimentare sau actiunile de colectare;
  • cunoasterea veniturilor si cheltuielilor lunare este cheia gestionarii rambursarilor. De exemplu, intr-o perioada in care se ramburseaza datorii nu este o idee prea buna sa se utilizeze cardurile de credit pentru achizitionarea unor produse cu plata in rate. Beneficiile pe care le ofera nu merita intotdeauna costurile pe care le genereaza. In plus, atunci cand exista datorii de rambursat, prioritatea este rambursarea si nu consumul.

Aceste sfaturi si solutiile reale si aplicate in functie de caz la KRUK, determina ca ziua fara datorii sa soseasca mai repede, iar istoricul de plata sa permita contractarea unui alt credit in cazul in care va fi absolut necesar!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare