Cum cureţi salteaua de pat? TOT ce trebuie să știi

Publicat: Expresul
steven ungermann art5ucf2myy unsplash

Atunci când investești într-o saltea, îți dorești ca aceasta să arate impecabil un timp îndelungat. Așadar, trebuie să știi cum să cureți salteaua de pat într-un mod corespunzător, pentru a-i prelungi durata de viață.

Spală lenjeria de pe pat

În timp ce te ocupi de curățarea saltelei, scoate cearșaful, fețele de pernă și husa pentru saltea și dă-le o tură în mașina de spălat. Spălarea întregii lenjerii în apă caldă va ajuta să scapi de acarienii de praf.

Aspiră salteaua

Pe măsură ce timpul trece, chiar și o saltea de pat buna adună praf, murdărie și alți alergeni care pot afecta calitatea somnului tău și sănătatea în general. Prin aspirarea regulată a saltelei și a suprafeței sale, vei elimina aceste particule nedorite și vei menține un mediu de dormit curat și igienic.

Acordă o atenție deosebită cusăturilor și utilizează atașamentele corespunzătoare pentru aspirator, astfel vei putea fi sigur că elimini orice murdărie sau praf ascuns în saltele spuma 160×200, sau de oricare alt tip. Acest lucru nu numai că contribuie la menținerea unui mediu de dormit curat, dar poate ajuta și la prelungirea duratei de viață a saltelei.

Aplică un produs special pentru curățare

Acum este momentul să te concentrezi pe îndepărtarea petelor de pe saltea. Niciodată să nu aplici apă sau soluție de curățare direct pe saltea. În special, saltelele din spumă cu memorie nu ar trebui să fie udate deloc, deoarece excesul de umiditate poate deteriora materialul și poate afecta confortul și suportul oferit de saltea.

Cele mai citite articole

În schimb, curățarea localizată este cea mai potrivită metodă. Alege un produs de îndepărtare a petelor adecvat pentru tipul de pată și tipul de saltea. Pentru a curăța o pată, pulverizează soluția pe o cârpă albă curată și tamponează delicat zona petei. După îndepărtarea petei cu curățitorul, utilizează altă cârpă curată umezită cu apă rece pentru a tampona zona și a îndepărta orice reziduuri de curățitor.

Presară bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei

Dacă nu poți lăsa salteaua să se usuce la soare, bicarbonatul de sodiu este următoarea opțiune cea mai bună. Presară un strat pe întreaga suprafață a saltelei și lasă-l timp de câteva ore. Bicarbonatul de sodiu va descompune acidul și va absorbi orice umezeală sau miros rămas. Cu cât poți lăsa bicarbonatul de sodiu pe saltea mai mult timp, cu atât va funcționa mai bine.

După ce bicarbonatul de sodiu și-a făcut treaba, este momentul să aspiri încă o dată toată suprafața saltelei.

Într-un final, întoarce salteaua și repetă aceeași pași, astfel încât ambele părți să fie la fel de proaspete și curate.

Curățarea unei saltele îi va prelungi, fără îndoială, durata de viață și o va face elementul cheie pentru un somn odihnitor.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare