Ce poți face cu hainele copilului tău dacă au rămas mici? 5 SFATURI pentru mămici și tătici

Publicat: Expresul

Ce poți face cu hainele copilului tău dacă au rămas mici? 5 SFATURI pentru mămici și tătici

Copiii cresc destul de repede și este un lucru bine știut de către orice părinte. Însă, odată cu astfel de schimbări, se modifică și garderoba, iar dacă vrei să știi ce poți face cu hainele micuțului tău, găsești mai jos 5 idei interesante pe care le poți pune în practică atunci când tu, ca părinte, ești pregătit.

Ce poate face o mămică sau un tătic cu hăinuțele mici ale copilașului?

  • Le poți duce la reciclat

Reciclarea hainelor este un proces destul de simplu, însă inițiativa trebuie să vină din partea părinților, atunci când se face o schimbare în garderobă. Există centre dedicate pentru reciclarea materialelor textile, la fel și magazine care sunt implicate în acest demers. 

Astfel, le poți depozita în saci de pânză sau plastic, iar apoi le poți duce la locațiile care primesc asemenea haine. În plus, și pantofii micuțului tău se pot recicla, iar dacă este momentul unei achiziții de încălțăminte pentru copii, poți accesa Kalapod.net și alege din ofertele dedicate copiilor.

  • Le poți dona

Ideea de a dona haine de copii este binevenită oricând, mai ales că sunt destui prichindei care au nevoie de un asemenea ajutor. Ca părinte, îți poți îndrepta atenția către centrele specializate care colectează îmbrăcăminte și încălțăminte de copii și chiar te poți interesa de destinația acestora. 

Sunt destul de multe locații care oferă toate informațiile cu privire la plasarea donațiilor, iar tu vei fi informat de faptul că lucrurile oferite de tine vor face fericiți alți copii.

  • Le poți transforma în jucării

Un alt mod de a transforma hainele copiilor tăi este crearea de jucării, asemenea celor din pluș. Cu puțină inspirație și imaginație, o foarfecă, un ac de cusut și ață colorată, poți face iepurași, pisicuțe și cățeluși de jucărie, după tipare deja create sau chiar realizate de tine. Nu doar că vei schimba traiectoria hăinuțelor de bebeluși, dar îți vei face copilul fericit, povestindu-i cum a luat viață noua jucărie.

  • Le poți păstra ca amintire

Cele mai citite articole

Mămicile sunt cele care devin extrem de emoționate când privesc hăinuțele de bebeluși. Dacă te regăsești în acestă descriere și vrei o amintire în acest sens, poți păstra câteva accesorii.

Primul set de hăinuțe, primul body, prima căciuliță sau primii pantalonași își pot găsi locul într-un cufăr cu amintiri, ce poate fi creat chiar de tine și păstrat cu drag.

  • Le poți schimba cu altele noi

Există magazine dedicate prichindeilor care oferă diverse programe de reciclare a hainelor. Mecanismul este unul destul de simplu și implică donarea hăinuțelor vechi și oferirea de reduceri pentru o nouă achiziție sau chiar schimbul cu unele deja reciclate și aduse la viață. 

Acest tip de troc ar putea să îți stârnească interesul, mai ales că nu vei mai fi nevoită să păstrezi în casă toate hainele copilului tău, fără să faci ceva anume în acest sens.

Așadar, aceste 5 idei ar putea să îți fie de folos dacă nu știi ce să faci cu hainele rămase mici ale copilașului tău. Indiferent de alegere, cu siguranță vei fi mulțumit ca părinte, în special dacă pui deoparte și câteva amintiri.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare