Cauze comune pentru care bebelusul nu poate fi alaptat

Publicat: Expresul

Cauze comune pentru care bebelusul nu poate fi alaptat

Sunt mai multe motive pentru care bebelusii pot ajunge in situatia de a nu putea fi alaptati si nu toate tin de mama. De aceea, este recomandat ca fiecare mama sa tina cont de recomandarile medicului in ceea ce priveste alaptarea si hranirea copilului.

Bebelusul nu poate suge

In cazul in care copilul are un defect congenital sau o eroare innascuta a metabolismului, cum ar fi galactozemia, care face ca alaptarea sa fie dificila sau imposibila, alaptarea este imposibila. In acest caz, laptele praf Hipp poate fi o solutie extrem de buna.

Bebelusul este are risc de malnutritie

In anumite circumstante, sugarii pot fi expusi riscului de malnutritie, din cauza deficientei de fier, deficientei de vitamine (de exemplu, vitamina D care poate fi mai putin prezenta in laptele matern decat este necesar la latitudini mari, unde exista mai putin soare). Expunerea la alimente nepotrivite sau alimentatie inadecvata in timpul tranzitiei la alimente solide poate genera de asemenea riscul de malnutritie. 

Cele mai citite articole

Riscurile pot fi adesea atenuate cu o dieta imbunatatita si educatie a mamelor si a ingrijitorilor, inclusiv cu privire la disponibilitatea macro si micronutrientilor. De exemplu, in anumite tari, formulele comercializate pentru sugari sunt imbogatite cu vitamina D, dar specialistii recomanda ca si sugarii alaptati sa primeasca un plus de vitamina D sub forma de supliment. 

Preferinte personale, convingeri si experiente

Mamei poate sa nu-i placa sa alapteze sau sa creada ca este incomod. In plus, alaptarea poate fi dificila pentru victimele violului sau abuzului sexual,  caz in care poate fi un declansator pentru tulburarea de stres posttraumatic.  Multe familii opteaza pentru alaptarea cu biberonul pentru a spori rolul tatalui in cresterea copilului sau. 

Sanatatea psihica

Presiunea de a alapta in multe culturi poate fi atat de mare incat sanatatea psihica a mamei poate suferi un declin brusc. Acest lucru poate avea efecte fizice, cum ar fi epuizarea laptelui si lipsa conexiunii cu copilul. In unele cazuri, este mai bine ca copilul sa fie hranit cu lapte praf, astfel incat sa se poata face o legatura mai buna intre mama si copil.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare