Când poți cumpăra cercei pentru copii și cum ar trebui îngrijite urechile acestora

Publicat: Expresul

Multe fete au cercei pe listele de dorințe de la o vârstă fragedă. Dar când sunt recomandați cercei pentru copii cu modele mai sofisticate și cum se procedeaza în îngrijirea urechilor? Când urechile mamei sclipesc atât de frumos, domnisoarele își dezvoltă rapid dorința pentru proprii cercei și de cele mai multe ori, părinții optează pentru tortițe.

Când ar trebui cumpărate primele tortițe?

Un bebeluș sau un copil mic cu cercei? Opiniile diferă mult! În Italia sau Mexic, de exemplu, este obișnuită găurirea urechilor pentru cercei la copii când sunt încă mici. În alte țări, a devenit mai obișnuită ideea de a pune cercei copiilor începând cu școala secundară. Copiii pot apoi să-și îngrijească singuri urechile găurite. Este important ca și copilul să-și exprime dorința purtării cerceilor! Nu există o limită fixă​​de vârstă pentru a pune cercei copiilor.

Unde ar trebui puși cerceii?

Locația în care se vor pune cerceii este foarte importantă și ar trebui să respecte următoarele cerințe:

–   Există echipament pentru urechile mici ale copiilor;

–   Locația este curată;

Cele mai citite articole

–   Personalul are experiență în lucrul cu copiii;

–   Se respectă măsurile de siguranță.

Atunci cand vine vorba despre locul în care ar trebui efectuată găurirea urechilor, poate fi puțin dificil pentru părinți să găsească un loc în care să lucreze personal dispus să străpungă urechile bebelușilor sau copiiilor mici. Dacă într-adevăr se dorește străpungerea urechilor bebelușului, trebuie asigurat faptul că micuțul a avut deja vaccinarea împotriva tetanosului, deoarece din cauza tortițelor și a altor tipuri de cercei, urechile se pot infecta. În esență, există trei locuri în care trebuie mers atunci când vine vorba de cercei pentru copilul mic: bijutier, farmacie sau medic. Acestea sunt cele mai recomandate locuri, deoarece folosesc un sistem de perforare a urechii special. Nu se recomandă străpungerea urechilor acasă.

Pe lângă persoana la care se apelează pentru aceasta procedura, mare atenție și la locul unde se va efectua, deoarece acesta trebuie sa fie curat. Nu numai locația trebuie să respecte regulile de igienă, ci și echipamentul de lucru trebuie să fie steril. Copiii cu vârsta sub 18 ani au nevoie de o declarație de consimțământ din partea părinților cum că urechile pot fi străpunse.

Cum se îngrijesc corect urechile după perforare?

Noii cercei au nevoie de multă îngrijire și de o rutina pana cand gaura se va vindeca. Mâinile trebuie să fie întotdeauna spălate atunci când copilul vrea să-și atingă urechea. Găurile se tratează de doua ori pe zi cu un produs antiseptic după perforare. Închiderea mecanismelor de blocare a cerceilor, numite tortițe nu trebuie să fie prea aproape de orificiul urechii, astfel încât să poată pătrunde suficient aer în rană. Se efectuează o rotire a cercelului de 3 ori pe zi pentru a preveni lipirea acestuia.

Dacă gaura urechii se infectează, se scot din nou cerceii, se tratează gaura cu loțiune post-piercing și apoi se introduce un cercel la care copilul nu este alergic.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare